21.7 C
Athens

Έτοιμος για το πρώτο βήμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός, η πιθανή ερυθρόλευκη ενδεκάδα και το πλάνο της Μακάμπι

Οι Ερυθρόλευκοι πάνε με συνταγή Βουδαπέστης κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και θέλουν με τη βοήθεια του κατάμεστου «Γ. Καραϊσκάκης» να κάνουν απόψε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης (7/3, 19:45) στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο να κάνει το αποφασιστικό πρώτο βήμα πρόκρισης στη φάση των «16» του Conference League.

Οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την Τετάρτη την προετοιμασία τους για το μεγάλο αποψινό ευρωπαϊκό ραντεβού, με μοναδικό απρόοπτο την απουσία του Αλεξανδρόπουλου που έμεινε εκτός με ενοχλήσεις στη μέση. Από εκεί και πέρα ο Μεντιλίμπαρ έχει όλους τους παίκτες της ευρωπαϊκής λίστας στη διάθεσή του κι όπως ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου έχει ήδη καταστρώσει το πλάνο νίκης στο μυαλό του.

Ολυμπιακός: Χωρίς Αλεξανδρόπουλο η αποστολή για Μακάμπι Τελ Αβίβ, αυτούς επέλεξε ο Μεντιλίμπαρ

Ποιο είναι αυτό; Αρκεί να δούμε ξανά την ενδεκάδα της Βουδαπέστης για να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι «ομάδα που κερδίζει, δεν την αλλάζεις». Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μία ομάδα-ενδεκάδα που φαίνεται να έχει βρει χημεία, τρέχει συνεχώς, δημιουργεί και αμύνεται σωστά, αφού στα δύο ματς με τους Ούγγρους δέχθηκε ελάχιστες φάσεις και κράτησε με σχετική άνεση τα clean sheets.

Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από την ερυθρόλευκη εστία, με τους Κάρμο – Ρέτσο στα στόπερ (θέση διεκδικεί και ο Ντόη αλλά με λιγότερες πιθανότητες) και τους Ροντινέι, Ορτέγκα στα αμυντικά άκρα.

Η τριάδα Τσικίνιο-Έσε-Όρτα δεν θα «σπάσει» στα χαφ, με τους Φορτούνη και Ποντένσε στα άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης. Φυσικά, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο πάντα συνεπής στα καθήκοντά τους και τακτικός σκόρερ στα μεγάλα ματς, Γιώργος Μασούρας.

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει απόψε το πρώτο βήμα για να «σπάσει» την κατάρα κόντρα σε ισραηλινές ομάδες, ώστε στη ρεβάνς της Σερβίας σε μία εβδομάδα από σήμερα να πανηγυρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Στον αντίποδα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ που ήρθε στον Πειραιά με τη στήριξη περίπου 1.500 οπαδών της, αναμένεται να αγωνιστεί με επιθετικό σχήμα, με τον προπονητή της Ρόμπι Κιν να είναι από τη φύση του ένας προπονητής που δύσκολα θα παίξει για το «μηδέν».

Μία πιθανή ενδεκάδα για τη Μακάμπι αποτελείται από τους: Μισπάτι, Ρεβίβο, Νάμιας, Σαμπορίτ, Σαχάρ-Κανικόφσκι, Φαν Όφερεϊμ, Πέρετς-Νταβίντα, Μίλσον και Ζάχαβι.

Εκτός μάχης για τους Ισραηλινούς είναι οι τραυματίες αμυντικοί Ντέρικ Λούκασεν, Ραζ Σλόμο και Σεράν Γεϊνί. Εκτός πλάνων έμειναν επίσης ο επιθετικός Γιόνας Μαλέντε που δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, αλλά και ο Νταν Μπίτον που χάνει τη σεζόν λόγω ρήξης χιαστού.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο πολύπειρος Άγγλος, Κρεγκ Πόουσουν, που έχει διευθύνει δύο ακόμη παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν δύο ισοπαλίες κόντρα σε Καραμπάγκ και Ντιναμό Κιέβου.

Στο VAR θα είναι ο Κρις Κάβανο με βοηθό τον Τζάρεντ Γκάβαν Τζίλετ, ενώ βοηθοί θα είναι οι Σάιμον Μπένετ και Ίαν Χάσιν, όλοι τους Άγγλοι. Σέντρα στις 19:45 στο κατάμεστο Καραϊσκάκη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς