17.3 C
Athens

Άρης – Παναιτωλικός 0-0: Στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 14 χρόνια οι Θεσσαλονικείς!

Ο Άρης ονειρεύεται -ρεαλιστικά πλέον- την επιστροφή στους τίτλους μετά από 54 ολόκληρα χρόνια: Το 0-1 του Αγρινίου έδωσε στην ομάδα του Άκη Μάντζιου το πολυπόθητο εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού του Μαϊου κόντρα στον Παναθηναϊκό

Την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγυρίζει ο Άρης που, έστω και με άγχος (0-0), έκλεισε το εισιτήριό του για το μεγάλο ραντεβού της 18ης Μαϊου (αν και η ημερομηνία μπορεί να αλλάξει) απέναντι στον Παναθηναϊκό, σε ένα deja vu με την προηγούμενη παρουσία των Κιτρίνων στον τελικό του θεσμού το 2010 και τότε κόντρα στους Πράσινους (ήττα με 1-0).

Το 0-1 στο Αγρίνιο επί του μαχητικού αλλά άσφαιρου Παναιτωλικού ήταν υπεραρκετό για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, που «έκατσε» πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα στο σχεδόν κατάμεστο Χαριλάου και με σιγουριά στα πόδια της θα διεκδικήσει σε δύο μήνες και κάτι το πρώτο της τρόπαιο μετά από 54 ολόκληρα χρόνια!

Ο Άρης, μπροστά στο δέλεαρ της πρόκρισης, τα βρήκε σκούρα απέναντι στον καλά στημένο αλλά ακίνδυνο Παναιτωλικό, που πάντως θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στο τέλος με τη κεφαλιά του Ντουάρτε που κατέληξε λίγο άουτ.

Αφού οι Κίτρινοι γλίτωσαν εκεί το «έμφραγμα», ο δρόμος προς τον τελικό του Μαϊου άνοιξε διάπλατα μπροστά τους, με τον κόσμο τους που γέμισε τις κερκίδες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να ζητά με μανία το Κύπελλο μετά από μισό αιώνα.

Για το αγωνιστικό κομμάτι δεν μπορούν να γραφτούν πολλά και η αλήθεια είναι πως λίγοι -και κυρίως οι οπαδοί του Άρη- θα θυμούνται τι έγινε απόψε στον αγωνιστικό χώρο του Χαριλάου. Το γκολ του Βέλεθ στο Αγρίνιο αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από χρυσάφι, με τους Κίτρινους της Θεσσαλονίκης να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις καλύτερες φάσεις στη ρεβάνς, αλλά να μην βρίσκουν τρόπο για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Όπως αποδείχθηκε, μικρή σημασία είχε αυτό, με τους παίκτες του Μάντζιου να πανηγυρίζουν έξαλλα μαζί με τον κόσμο τους την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, μία διοργάνωση που τους πλήγωσε πολύ τα τελευταία χρόνια…

Για τον Άρη, αυτή θα είναι η 10η παρουσία τους σε τελικό Κυπέλλου, με τελευταία όπως αναφέραμε το 2010 κόντρα στον πρωταθλητή τότε Παναθηναϊκό και τελευταία κατάκτηση αυτή του 1970 στον τελικό με τον ΠΑΟΚ (νίκη με 1-0).

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0 (ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΚΟΡ 1-0)

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι (90′ Εμβοντό), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βέλεθ (90′ Ρόουζ), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ (79′ Σαβέριο), Σαμόρα, Μορόν (79′ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (80′ Λομόνακο), Μπρ. Ντουάρτε, Τάμπιτζε, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε (81′ Χουάνπι), Πέρεζ (80′ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Σενγκέλια (72′ Ντίας), Καρέλης (61′ Σίλβα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς