23.2 C
Athens

Άσχημα τα νέα για τον Ντιακαμπί της Βαλένθια: «Ορατός ο κίνδυνος να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο»

Άσχημα είναι τα όσα ακούγονται για τον Μουκτάρ Ντιακαμπί που τραυματίστηκε σοβαρά στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Ρεάλ που έληξε 2-2.

Μπορεί τα βλέμματα όλων να στράφηκαν στην τελευταία φάση του αγώνα όπου ο Μανθάνο σφύριξε δευτερόλεπτα πριν σκοράρει η Ρεάλ, ωστόσο ο Γάλλος αμυντικός της Βαλένθια περνάει τις δικές του δύσκολες στιγμές.

Ο Ντιακαμπί υπέστη εξάρθρωση γόνατος και οι εκτιμήσεις που γίνονται αναφέρουν πως θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έναν χρόνο. Βέβαια πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο τραυματισμό και αυτό φρόντισαν να τονίσουν οι ειδικοί μιλώντας για την κατάσταση του. Μάλιστα ο κίνδυνος να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο μοιάζει ορατός σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν.

Ο επιφανής χειρούργος/ορθοπεδικός, Ενρίκε Καστάλδι, περιέγραψε την σοβαρότητα της κατάστασης του 27χρονου άσου: «Είναι ένας πολύ σπάνιος τραυματισμός, ο χειρότερος που μπορεί να υποστεί ένας παίκτης στο γόνατο. Υπέστη ρήξη σε 4-5 συνδέσμους. Είναι κάτι πραγματικά τρελό, τρομακτικό. Όταν γίνεται εξάρθρωση γόνατος, βγαίνει τελείως από τη θέση του το οστό κι αυτό διαλύει όλους τους συνδέσμους. Μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό, το πιο σημαντικό που πρέπει να δούμε είναι αν ο ασθενής θα μπορέσει να περπατήσει ξανά χωρίς πρόβλημα. Μιλάμε κατ’ αρχάς για μια απουσία τουλάχιστον 9-12 μηνών. Σε έναν τέτοιο τραυματισμό δεν μπορείς να βάλεις προθεσμίες και θα χρειαστούν ίσως παραπάνω από 1-2 χειρουργεία», ανέφερε.

Ο επίσης διάσημος γιατρός του χώρου, Χουάν Χοσέ Λόπεθ Μαρτίνεθ, που συνεργάζεται με τον κορυφαίο τενίστα Κάρλος Αλκαράθ, εκτίμησε από την πλευρά του: «Το πρώτο που πρέπει να δούμε και προέχει είναι να περπατήσει ξανά ο Ντιακαμπί. Δυστυχώς πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην παίξει ξανά ποδόσφαιρο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς