21.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο σεβασμός του Τρινκιέρι, η διαχείριση των απουσιών και η διαφορετική Ζαλγκίρις

Ο Ολυμπιακός αναζητά μία μεγάλη νίκη στην έδρα που πέρυσι έχασε στο τελευταίο σουτ το τρόπαιο της Euroleague, απέναντι στην ανεβασμένη Ζαλγκίρις του Αντρέα Τρινκιέρι, που επέλεξε την ομάδα του Μπαρτζώκα ως φαβορί (και) για τη φετινή κούπα

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το ιδανικό restart στις υποχρεώσεις του στη Euroleague μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων παίζοντας σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Λίγκας, κόντρα σε μία ομάδα που έχει πάρει τα πάνω της τελευταία με τον πολύπειρο Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο της.

Ο Ιταλός τεχνικός, μάλιστα, φρόντισε να δείξει τον μεγάλο σεβασμό που τρέφει για τον Ολυμπιακό στις δηλώσεις του πριν το παιχνίδι στο Κάουνας (1/3, 20:00), τονίζοντας πως θα επέλεγε την ομάδα του Μπαρτζώκα για να κερδίσει το φετινό τρόπαιο, κάτι που δεν κατάφερε στις λεπτομέρειες πέρυσι απέναντι στη Ρεάλ.

Μπαρτζώκας: Διαφορετική και φορμαρισμένη η Ζαλγκίρις, μας πληγώνουν οι τρεις απουσίες

Αυτός ο σεβασμός του Τρινκιέρι και τα αληθινά του λόγια κάτι δείχνουν για την μπασκετική υγεία των Ερυθρολεύκων, που ακόμα και σε μία σεζόν πολλών προβλημάτων κυρίως λόγω τραυματισμών παραμένουν ψηλότερα από κάθε άλλον στη συνείδηση των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης. Κι αυτό είναι μεγάλο παράσημο αλλά και οδηγός για την ακόμα πιο δύσκολη συνέχεια.

Στα του ματς, οι Πειραιώτες καλούνται να διαχειριστούν τις τρεις σημαντικές απουσίες των Γκος, Λαρεντζάκη και Ναζ Μήτρου-Λονγκ παίζοντας έξυπνα στην κατάμεστη έδρα της Ζαλγκίρις, γνωρίζοντας πως θέλοντας και μη το το ροτέισον απόψε θα είναι μικρό και συγκεκριμένο.

Τρινκιέρι: Πιστεύω στο κάρμα, θα επέλεγα τον Ολυμπιακό να κερδίσει τη φετινή EuroLeague

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να φημίζεται για τη στρατηγική του και το πόσο καλά ξέρει να διαχειρίζεται το ρόστερ του, ωστόσο ακόμα και ο ίδιος τόνισε πως οι τρεις συγκεκριμένες απουσίες πληγώνουν την ομάδα του, που θα πρέπει πέρα από ένα αγωνιστικό πλάνο νίκης, να βρει και την παραπάνω ενέργεια αλλά και τα ψυχικά αποθέματα για να φύγει με τη νίκη από τη Λιθουανία.

Όλα αυτά απέναντι σε μία Ζαλγκίρις που αρχίζει να αποκτά ταυτότητα ομάδας Τρινκιέρι και παρά και τις δικές της απουσίες δείχνει ικανή να προλάβει τα play-in που αυτή τη στιγμή είναι και ο βασικός της στόχος.

Πρόκειται για μία ανανεωμένη ομάδα σε κάθε θέση που πιέζει πολύ πάνω στην μπάλα, παίζει aggressive άμυνα και έχει τους σουτέρ που στην καλή τους βραδιά μπορούν να σε «σκοτώσουν». Με λίγα λόγια, αρκετά διαφορετική από τη Ζαλγκίρις του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ όταν ηττήθηκε με κάτω τα χέρια (89-72) από τον κυρίαρχο Ολυμπιακό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς