27.5 C
Athens

Τρινκιέρι: Πιστεύω στο κάρμα, θα επέλεγα τον Ολυμπιακό να κερδίσει τη φετινή EuroLeague

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις πιστεύει πως η μοίρα χρωστάει το τρόπαιο της EuroLeague στον Ολυμπιακό κι έκανε λόγο για το πιο δύσκολο ματς της σεζόν για τους Λιθουανούς απέναντι σε μια ομάδα που έχει βρει τη φόρμα της και τη νοοτροπία νικητή

Ο Αντρέα Τρινκιέρι πιστεύει στο κάρμα και θεωρεί πως η μοίρα θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό αυτό που του πήρε πέρσι η Ρεάλ μέσα από τα χέρια. Ο προπονητής της Ζαλγκίρις δήλωσε ενόψει του αγώνα με τους Ερυθρόλευκους πως έχει τον μέγιστο σεβασμό για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και εξήγησε γιατί πιστεύει πως μπορεί αυτή φέτος να κατακτήσει το τρόπαιο που δεν πήρε πέρσι.

«Δεν θέλω να ανοίξω το κουτί της Πανδώρας και να αποκαλύψω τα πλάνα μου. Το μοναδικό πράγμα που ξέρω είναι ότι μπορούν να είναι αποτελεσματικοί για 40′ με πέντε παίκτες στο παρκέ. Αυτός είναι ο τρόπος που προπονούνται, το σύστημά τους. Η ενέργεια και η αθλητικότητα θα είναι πιο σημαντικά από τη στρατηγική. Αν θες να παίξεις καλή άμυνα, υπόγραψε παίκτες που παίζουν καλή άμυνα. Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου και Φαλ, ο οποίος κυριαρχεί κάτω από το καλάθι. Έχουν παίκτες που αντιλαμβάνουν τα αμυντικά σχήματα και την άμυνα στο ένας εναντίον ενός. Έχουν και ένα προπονητή που παρουσιάζει πάρα πολύ αποτελεσματικά σχήματα, για μένα τα καλύτερα.

Ο Μόουζες Ράιτ έφερε ενέργεια, είναι δυναμικό πεντάρι. Περιμένουν και τον Μιλουτίνοφ, χρειάζονταν ενίσχυση στη front line και ο Ράιτ τους βοήθησε άμεσα. Έχω τον μέγιστο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, είναι πολύ καλή ομάδα. Αν με ρωτούσες μία ομάδα που θα επέλεγα για να κερδίσει τη EuroLeague φέτος, θα έλεγα τον Ολυμπιακό. Πιστεύω στο κάρμα, αυτό που τους συνέβη πέρσι ήταν πολύ επώδυνο. Η Ρεάλ είναι η εύκολη επιλογή (σ.σ. για να πάρει τη EuroLeague) αλλά δύο σερί τίτλοι είναι πολύ σπάνιο. Είναι η πιο ταλαντούχα ομάδα της διοργάνωσης όμως», ανέφερε ο Ιταλός ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα της Ζαλγκίρις.

Ζαλγκίρις: Αμφίβολη η συμμετοχή του Μπιρούτις κόντρα στον Ολυμπιακό

«Θα δούμε αν ο Μπιρούτις θα αγωνιστεί, έκανε κάποιες προπονήσεις. Ελπίζω ότι θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα. Ο Γκιεντράιτις δεν υπολογίζεται. Το παιχνίδι είναι το πιο δύσκολο που θα έχουμε παίξει. Παίζουμε απέναντι σε εξαιρετικές ομάδες αλλά σε αυτό το σημείο της σεζόν βλέπω καθαρά ότι ο Ολυμπιακός βρίσκει τη φόρμα και τη νοοτροπία νικητή. Βρέθηκαν ένα σουτ μακριά από το όνειρο να κατακτήσουν τη EuroLeague και παίζουν εκπληκτικά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πριν τη διακοπή, ήμασταν σε μια κανονική ροή και ξαφνικά σταματήσαμε ενώ κερδίζαμε δυνατούς αντιπάλους. Είχαμε μια ομάδα αναπληρωματικών που μας βοήθησε στο διάστημα της διακοπής γιατί οι παίκτες μας έλειπαν στις εθνικές ομάδες ενώ εκτός ήταν οι Γκιεντράιτις και Μπιρούτις. Είχαμε κάποιες αξιοπρεπείς προπονήσεις αλλά είναι ανθρώπινο να χάνεις τον ρυθμό σου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς