22.9 C
Athens

Μπιλμπάο – Ατλέτικο 3-0: Τα αδέρφια Γουίλιαμς έστειλαν στον τελικό του Κυπέλλου την ομαδάρα του Βαλβέρδε (vid)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι με πανηγυρικό τρόπο στον τελικό του Copa del Rey, διεκδικώντας ένα τρόπαιο που έχει να κατακτήσει από το 1984

Η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν γινόταν να απογοητεύσει τον κόσμο της μετά το 0-1 στη Μαδρίτη απέναντι στην Ατλέτικο. Με εμφατικό τρόπο στον επαναληπτικό του Σαν Μαμές (3-0), οι Βάσκοι προκρίθηκαν στον τελικό του Copa del Rey για 40ή φορά στην ιστορία τους όπου θα διεκδικήσουν το 24ο Κύπελλο και πρώτο μετά από 40 χρόνια (έκτοτε μετρά έξι χαμένους)!

Το ραντεβού δίνεται στη Σεβίλλη απέναντι στη Μαγιόρκα που επέστρεψε σε τελικό μετά από 21 χρόνια και αναζητά το δεύτερο δικό της τρόπαιο στη διοργάνωση. Το βέβαιο είναι πως η ομάδα του Βαλβέρδε προκρίθηκε στον τελικό και βρίσκεται ακόμα και στο κόλπο της 4ης θέσης στο πρωτάθλημα.

Η πρόκριση αποδείχθηκε… αδερφική υπόθεση αφού οι Γουίλιαμς οριστικά τελείωσαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Στο 13ο λεπτό ο Νίκο Γουίλιαμς από τα αριστερά σημάδεψε με συστημένη σέντρα τον Ινιάκι Γουίλιαμς κι αυτός έπιασε το σουτ με τη μία πριν σκάσει η μπάλα για το 1-0.

 

Τα δύο αδέρφια άλλαξαν ρόλους στο 42ο λεπτό με τον Ινιάκι από τα δεξιά να φτάνει στο ύψος της γραμμής του άουτ και να σερβίρει στον Νίκο που έκανε κίνηση ως φορ και σκόραρε το 2-0 που ουσιαστικά τελείωσε τα πάντα.

 

Η εικόνα της Ατλέτικο ήταν απογοητευτική, αλλά οι αλλαγές της έδωσαν μια μικρή ώθηση στο δεύτερο μέρος. Στην πραγματικότητα όμως δεν είχε καμία ελπίδα και στο 61′ ο Γκουρουθέτα έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Ντιέγκο Σιμεόνε και των συμπαικτών του διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 και στέλνοντας πανηγυρικά στον τελικό τους Βάσκους.

 

Ειδική μνεία αξίζει στον Αγκιρεθαμπάλα που έκανε μια απίθανη απόκρουση για να κρατήσει το μηδέν στο σουτ του Ρικέλμε στο 84′.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Αγκιρεθαμπάλα, Ντε Μάρκος (90′ Ραούλ Γκαρθία), Βίβιαν, Παρέδες, Λέκουε, Ντε Γκαλαρέτα (68′ Ντάνι Γκαρθία), Πράδος, Ινιάκι Γουίλιαμς (80′ Μπερενγκέρ), Νίκο Γουίλιαμς, Σανθέτ (81′ Ουνάι Γκόμεθ), Γκουρουθέτα (90′ Γεράι)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα (54′ Μπάριος), Σάβιτς, Βίτσελ, Ερμόσο (54′ Ρεϊνίλντο), Λίνο, Ντε Πολ, Κόκε (67′ Σαούλ), Γιορέντε, Κορέα (54′ Ντεπάι), Μοράτα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς