24 C
Athens

Ο Λαουτάρο πάει με σπασμένα τα φρένα και οδηγεί την Ίντερ προς ένα ακόμη Σκουντέτο

Πιο ώριμος και εντυπωσιακός από ποτέ ο Λαουτάρο Μαρτίνες οδηγεί την Ίντερ προς την κατάκτηση του τίτλου και ο ίδιος ετοιμάζεται για χρονιά καριέρας, κυνηγώντας παράλληλα έναν άλλον συμπατριώτη του με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στη Serie A

Η Ίντερ σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους την Αταλάντα και δείχνει πως δεν έχει αντίπαλο στον δρόμο προς το 20ό πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι ξέφυγε στο +12 από τη Γιουβέντους με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να πηγαίνει με σπασμένα τα φρένα σκοράροντας για τρίτο σερί ματς στη Serie A. Ο Αργεντινός είναι έτοιμος για χρονιά καριέρας καθώς μετράει σε όλες τις διοργανώσεις 26 γκολ και είναι έτοιμος να ξεπεράσει την περσινή του επίδοση που ήταν η καλύτερη στην καριέρα του.

Ο Λαουτάρο τελείωσε την περσινή σεζόν με 28 γκολ και δεδομένου πως το ημερολόγιο δείχνει ακόμη 29 Φεβρουαρίου θα πρέπει να του πάνε όλα στραβά και ανάποδα για να μην τα καταφέρει. Μάλιστα κυνηγάει τον Χάρι Κέιν στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι», με τον Άγγλο να είναι ο μοναδικός σε όλη την Ευρώπη που είναι πάνω από τον Αργεντινό.

Όσον αφορά την Ιταλία, με το γκολ που πέτυχε στη χθεσινή νίκη επί της Αταλάντα έγινε ο έβδομος Αργεντινός και τρίτος στην ιστορία της Ίντερ μετά τους Στεφάνο Νίερς και Μάουρο Ικάρντι που σπάει το φράγμα των 100 τερμάτων στη Serie A.

Πλέον κυνηγάει έναν άλλον συμπατριώτη του, τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, που κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μία χρονιά στη Serie A έχοντας πετύχει 36 τέρματα. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες βρίσκεται στα 23 με 12 αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος και το ενδεχόμενο να τα καταφέρει μοιάζει πολύ ρεαλιστικό.

Το εντυπωσιακό με τον 26χρονο επιθετικό της Ίντερ είναι πως έχει 14,46 xGoals σε 24 συμμετοχές και ουσιαστικά έχει πετύχει 9 παραπάνω τέρματα απ’ όσα θα μπορούσε να σκοράρει βάσει των ευκαιριών που έχει δημιουργήσει.

Ο Λαουτάρο δείχνει πιο ώριμος από ποτέ στην 6η του σεζόν στην Ιταλία και οδηγεί με… μαθηματική ακρίβεια την Ίντερ στο 20ό Σκουντέτο της ιστορίας της.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς