19 C
Athens

«Με ένα όνειρο τρελό» οι Νέοι του Ολυμπιακού στη μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση κόντρα στη Λανς

Η νέα γενιά του Ολυμπιακού υπό την καθοδήγηση του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έχει ραντεβού με την ιστορία το μεσημέρι της Τετάρτης (28/2, 15:00) απέναντι στη γαλλική ομάδα, θέλοντας να γράψει μία χρυσή σελίδα με την πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Youth League

Η μεγάλη ώρα για τη νέα γενιά του Ολυμπιακού, έφτασε. Η εξαιρετική ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου ρίχνεται στη μάχη πρόκρισης κόντρα στη Λανς (28/2, 15:00) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με φόντο τα προημιτελικά του UEFA Youth League, εκεί δηλαδή που δεν έχει φτάσει ποτέ ξανά ελληνική ομάδα.

Οι «μικροί» Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την Τρίτη την προετοιμασία τους για το μεγάλο ματς με την γαλλική ομάδα, που μαζί με τη Ναντ (βρίσκεται επίσης στους «16») φημίζονται για τις τρομερές τους Ακαδημίες που συνεχώς αναδεικνύουν ταλέντα στο γαλλικό ποδόσφαιρο.

Η αποστολή των Πειραιωτών μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αλλά πλέον οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου είναι πιο έτοιμοι, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπειρία μετά τις τρεις σερί προκρίσεις κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, Λέτσε, πρωταθλήτριας του Αζερμπαϊτζάν, Καμπάλα, και φυσικά την Ίντερ στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι στο φαληρικό γήπεδο.

Η πιο μεγάλη πρόκληση για αυτά τα άκρως ταλαντούχα παιδιά είναι τώρα, μπροστά στο κοινό τους, ελπίζοντας πως θα γράψουν την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της Κ-19, μέχρι την επόμενη…

Μαρινάκης στους παίκτες της Κ19: «Να μας δώσετε εσείς τη χαρά που μας έχουν στερήσει οι μεγαλύτεροι φέτος»

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός του Ολυμπιακού -που πλέον ανήκει και στο τεχνικό σταφ του Μεντιλίμπαρ, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τραυματισμών και ετοίμασε τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά τους παίκτες του, που είναι δεδομένο ότι θα δώσουν τα πάντα για την πρόκριση το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τη Λανς:

Σίνα, Έξαρχος, Κουράκλης, Κ. Κωστούλας, Τουφάκης, Τανούλης, Κουτσογούλας, Πρεκατές, Πνευμονίδης, Δαρβίρας, Κουτσίδης, Μουζακίτης, Παναγάκος, Χ. Κωστούλας, Δάμα, Αλαφάκης, Γατόπουλος, Λιατσικούρας, Μπάκουλας, Λώλης.

Αν και στο μυαλό όλων είναι μόνο το παιχνίδι της Τετάρτης, ο δρόμος μέχρι το Final-4 του Youth League έχει ήδη σχηματιστεί και αξίζει να τον θυμηθούμε.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στη φάση των «16» σε νοκ-άουτ παιχνίδια:

Άλκμααρ – Πόρτο
Μίλαν – Μπράγκα
Ρεάλ – Λειψία
Ζίλινα – Κοπεγχάγη
Ζάλτσμπουργκ – Ναντ
Ολυμπιακός – Λανς
Μπάγερν – Φέγενορντ
Μάιντς – Μάντσεστερ Σίτι

Γνωστό από την UEFA, έχει γίνει και το μονοπάτι μέχρι τον τελικό, με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν τον νικητή του ζευγαριού «Μπάγερν – Φέγενορντ» σε περίπτωση πρόκρισης στην οκτάδα, σε εκτός έδρας νοκ-άουτ αγώνα, γλιτώνοντας πάντως το μονοπάτι με τα μεγαθήρια (Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο, Μίλαν).

Τα προημιτελικά

Μάιντς / Μάντσεστερ Σίτι – Άλκμααρ / Πόρτο
Ζάλτσμπουργκ / Ναντ – Ζίλινα / Κοπεγχάγη
Μπάγερν / Φέγενορντ – Ολυμπιακός / Λανς
Μίλαν / Μπράγκα – Ρεάλ / Λειψία

Ο πρώτος ημιτελικός

Μπάγερν / Φέγενορντ – Ολυμπιακός / Λανς ή Ζάλτσμπουργκ / Ναντ – Ζίλινα / Κοπεγχάγη

Ο δεύτερος ημιτελικός

Μάιντς / Μάντσεστερ Σίτι – Άλκμααρ / Πόρτο ή Μίλαν / Μπράγκα – Ρεάλ / Λειψία

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς