19 C
Athens

Ολυμπιακός: Η απλησίαστη οψιόν του Κάρμο και τα «θέλω» της Μπράγκα για τον… βιονικό Αντρέ Όρτα

Οι δύο Πορτογάλοι έχουν αλλάξει το αγωνιστικό στάτους του Ολυμπιακού σε άμυνα και μεσαία γραμμή κι έχουν βάλει από τώρα σε σκέψεις τους Πειραιώτες αναφορικά με το μέλλον τους στο Λιμάνι από το καλοκαίρι και μετά

Νταβίντ Κάρμο και Αντρέ Όρτα έχουν αλλάξει στο στάτους του Ολυμπιακού σε άμυνα και μεσαία γραμμή από τη στιγμή που εντάχθηκαν στο ρόστερ των Πειραιωτών, με τον υψηλόσωμο στόπερ και τον Πορτογάλο χαφ να μην έχουν χάσει παιχνίδι από το ματς με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα και μετά.

Οι δυο τους είναι καταλυτικοί στο στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού, «έδεσαν» κατευθείαν με τον ρόλο που τους έδωσε ο Μεντιλίμπαρ και πλέον δεν βγαίνουν ούτε με αίτηση από την ερυθρόλευκη ενδεκάδα, αν και τα συνεχόμενα παιχνίδια με δεδομένη την κούραση στα πόδια τους επιτάσσουν την ξεκούρασή τους πριν την έναρξη των πλέι οφ στα ματς που ακολουθούν με Παναιτωλικό (εκτός) και Βόλο (εντός).

Ολυμπιακός: Η δεύτερη και πιο ζόρικη ανατροπή της σεζόν και το αγωνιστικό βουνό των συνεχόμενων αγώνων

Οι -κάτι παραπάνω από- πειστικές εμφανίσεις τους έως τώρα έχουν βάλει σε σκέψεις τον Ολυμπιακό με φόντο το ερχόμενο καλοκαίρι, που δεδομένα θα θέλει να «χτίσει» σε παίκτες όπως οι Κάρμο και Όρτα, που έχουν αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από Πόρτο και Μπράγκα τον Γενάρη έχοντας υψηλές οψιόν αγοράς.

Για τον Κάρμο, τα δεδομένα είναι γνωστά αν και κάπως περίπλοκα. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Πόρτο τον υπολογίζει για το άμεσο μέλλον γι’ αυτό και όπως αναφέρουν τα πορτογαλικά Μέσα η οψιόν του φτάνει μέχρι και τα 17 εκατομμύρια ευρώ. Άλλοι κάνουν λόγο για 14 εκατομμύρια αλλά ακόμα κι αν η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, είναι βέβαιο πως αυτά τα χρήματα είναι… απλησίαστα για κάθε ελληνική ομάδα, ακόμα και για τον Ολυμπιακό που έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ.

Αν και πολύ νωρίς, ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να ζητήσει ανανέωση του δανεισμού του Κάρμο με φόντο τη νέα σεζόν, αλλά ακόμα έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του τόσο για την περίπτωση του Πορτογάλου στόπερ όσο και για αυτή του «βιονικού» Αντρέ Όρτα, που καταπίνει χιλιόμετρα στον χώρο του κέντρου και έχει μέσο όρο εύστοχων μεταβιβάσεων στο 85% μέχρι τώρα στους Πειραιώτες.

Η οψιόν του Πορτογάλου χαφ στην Μπράγκα είναι ανάμεσα στα 5-6 εκατομμύρια ευρώ και αν συνεχίσει έτσι, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η προσπάθεια του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει με μεταγραφή το καλοκαίρι του 2024.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς