19.9 C
Athens

Ο Τσιμίκας ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικός για τη Λίβερπουλ και συνεχίζει να ζει το όνειρο του

Ο Κώστας Τσιμίκας πανηγύρισε ακόμη έναν τίτλο με τη φανέλα της Λίβερπουλ και μάλιστα έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο - Η ασίστ στο γκολ του Φαν Ντάικ και η μαγική εμφάνιση του Έλληνα μπακ στην παράταση του τελικού με την Τσέλσι

Με ήρωα τον Φαν Ντάικ η Λίβερπουλ επικράτησε στον τελικό του Carabao Cup με 1-0 της Τσέλσι και κατέκτησε το τρόπαιο για 10η φορά στην ιστορία της, με τον… δικό μας Κώστα Τσιμίκα να πανηγυρίζει τον 4ο τίτλο του με τη φανέλα των Κόκκινων έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ιστορία του τελικού γράφτηκε στο 118′, με τον Έλληνα μπακ να κάνει μια φαρμακερή εκτέλεση κόρνερ και τον Ολλανδό να την εκμεταλλεύεται και με άψογη κεφαλιά να χαρίζει το τρόπαιο στη Λίβερπουλ.

Όπως είναι λογικό αυτό που θα θυμούνται όλοι για τον Κώστα Τσιμίκα από τον τελικό είναι η ασίστ του για το γκολ της νίκης, ωστόσο η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική αφού ο 27χρονος μπακ έκανε μία καταπληκτική εμφάνιση στα περίπου 40 λεπτά που αγωνίστηκε μαζί με τις καθυστερήσεις.

Ο Τσιμίκας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 87ο λεπτό, με τον Κλοπ να έχει το μυαλό του ήδη στην παράταση και να ρίχνει τον Έλληνα μπακ στην αρένα της μάχης. Ο Γερμανός τεχνικός δικαιώθηκε καθώς τον είδε να είναι σχεδόν αλάνθαστος στην παράταση πριν τελικά φτάσουμε στην εκτέλεση κόρνερ απ’ όπου προήλθε το γκολ της Λίβερπουλ.

Ο 27χρονος είχε 17/18 (94%) ακριβείς μεταβιβάσεις, μία νικητήρια μονομαχία στον αέρα, 33 επαφές με την μπάλα, 2 σουτ στην εστία και 2 πάσες κλειδιά που η μία έγινε ασίστ για το γκολ του Φαν Ντάικ.

Ο Κώστας Τσιμίκας δεν περίμενε τον χθεσινό τελικό για να δείξει πως έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και φυσικά ούτε ο Κλοπ περίμενε το χθεσινό παιχνίδι. Ο Έλληνας μπακ αποτελεί τα τελευταία χρόνια αναπόσπαστο μέλλον της Λίβερπουλ και ο Γερμανός τεχνικός τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Κάτι τέτοιο φάνηκε και στο διάστημα της απουσίας του Ρόμπερτσον που ο Τσιμίκας πήρε τη φανέλα του βασικού σπίτι του πριν τελικά τραυματιστεί και ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Τσιμίκας κάνει αυτό που θα έκανε ο καθένας, το διασκεδάζει με την ψυχή του και φάνηκε και στη χθεσινή του ανάρτηση μετά τον τελικό όπου έγραψε χαρακτηριστικά: «Ξανά και Ξανά»!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς