17 C
Athens

Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-1 (παρ.): Κατέκτησε το 10ο EFL Cup με ασίστ Τσιμίκα και σκόρερ Φαν Ντάικ στο 118′ (vid)

Παρά τις δέκα απουσίες της η Λίβερπουλ πήρε την πρώτη κούπα της χρονιάς στην Αγγλία, με τον Κώστα Τσιμίκα δημιουργό και τον Φαν Ντάικ χρυσό σκόρερ στο 118' για να φτάσει τα 10 τρόπαια στη διοργάνωση του Carabao Cup

Μπορεί ο Γιούργκεν Κλοπ να αποχωρεί στο τέλος της σεζόν και να έχει ήδη ανακοινώσει την απόφασή του, όμως οι παίκτες της Λίβερπουλ έχουν αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να κατακτήσουν τίτλους.

Ο πρώτος ήρθε για φέτος αφού οι Κόκκινοι λύγισαν την Τσέλσι στην παράταση σε ένα τρομερό παιχνίδι στο Γουέμπλεϊ με τον Κώστα Τσιμίκα να πιστώνεται ασίστ στο 118′ σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και τον Βίρχιλ Φαν Ντάικ να χρίζεται σκόρερ με υπέροχη γυριστή κεφαλιά!

Οι Κόκκινοι δεν ήταν πολύ καλύτεροι (είχαν και αρκετές απουσίες) αλλά η δουλειά έγινε πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα πέναλτι. Η Λίβερπουλ κατέκτησε το 10ο EFL Cup της ιστορίας της με το 1-0 επί της Τσέλσι και το δεύτερο Λιγκ Καπ Αγγλίας επί ημερών Γιούργκεν Κλοπ στη 14η παρουσία των Κόκκινων σε τελικό του τουρνουά. Αντίθετα, η Τσέλσι έχασε το τρόπαιο από τη Λίβερπουλ όπως τη σεζόν 2021/22 και έμεινε στις πέντε κατακτήσεις.

 

Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ άσχημα για τη Λίβερπουλ όταν έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Γκράβενμπερχ στο 28′ σε μια φάση που δεν δόθηκε καν φάουλ για το πάτημα του Καϊσέδο στον αστράγαλο του Ολλανδού!

Ο Κέλεχερ σταμάτησε τον Πάλμερ, οι Κόκκινοι από την πλευρά τους είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Γκάκπο, με το 0-0 να μην αλλάζει ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Τσέλσι (που πλέον διεκδικεί μόνο το Κύπελλο Αγγλίας) έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος με μοιραίο τον Γκάλαχερ που είχε δοκάρι αλλά και χαμένο τετ α τετ από τον εκπληκτικό Κέλεχερ.

Στην παράταση, η εικόνα ήταν πιο ισορροπημένη αλλά λυτρωτής στο 188′ αποδείχθηκε ο Φαν Ντάικ με την κεφαλιά που έπιασε στην άψογη εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα και με τη Λίβερπουλ να αγωνίζεται σε εκείνο το διάστημα με τέσσερις νεαρούς παίκτες!

 

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Γκουστό, Ντισασί, Κόλγουιλ, Τσίλγουελ (113′ Τσαλόμπα), Καϊσέδο, Ένσο Φερνάντες, Πάλμερ, Γκάλαχερ (97′ Μαντουέκε), Στέρλινγκ (67′ Ενκουνκού), Τζάκσον (90′ Μούντρικ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (72′ Κλαρκ), Κονατέ (106′ Κουάνσα), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87′ Τσιμίκας), ΜακΆλιστερ (87′ ΜακΚόνελ), Έντο, Γκράβενμπερχ (28′ λ. τρ. Γκόμεζ), Έλιοτ, Γκάκπο (87′ Ντανς), Ντίας

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς