21.7 C
Athens

Ολλανδία – Ελλάδα: Στη Χάγη με μοναδικό στόχο τη νίκη και το 2/2 παρά τις πολλές απουσίες

Ο Βασίλης Σπανούλης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ωστόσο μοναδικός στόχος είναι η δεύτερη νίκη στα προκριματικά του EuroBasket 2025 μετά από αυτή κόντρα στην Τσεχία στο κατάμεστο ΣΕΦ

Έτοιμη για την πρώτη εκτός έδρας δοκιμασία στα προκριματικά του EuroBasket 2025 είναι η εθνική Ελλάδας που αντιμετωπίζει σήμερα (26/2, 20:30) στη Χάγη την Ολλανδία.

Η πρεμιέρα του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της εθνικής λίγες μέρες πριν συνδυάστηκε με νίκη κόντρα στην Τσεχία στο κατάμεστο ΣΕΦ, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ξεκινάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στα προκριματικά του EuroBasket 2025.

Οι Έλληνες διεθνείς θέλουν να δώσουν συνέχεια στη νίκη αυτή παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν και να κάνουν το 2/2 στο ξεκίνημα των προκριματικών.

Στο παιχνίδι κόντρα στους Τσέχους, Γουόκαπ, Παπανικολάουυ και Μήτογλου ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ωστόσο σήμερα θα απουσιάσουν και οι τρεις αλλά και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Για το ντεμπούτο του με την εθνική ετοιμάζεται ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος δήλωσε περήφανος που θα φορέσει τη φανέλα της εθνικής.

Μήτρου-Λονγκ: Τιμή και περηφάνεια να αγωνίζομαι με την Ελλάδα, το περίμενα καιρό

Όσο αφορά τους Ολλανδούς, ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι από τη Μεγάλη Βρετανία 98-94 σε ένα ματς που ωστόσο έβγαλαν αντίδραση καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 21 πόντους. Κορυφαίοι ήταν για τους Οράνιε οι Φαν ντερ Βουρστ (23π, 9 ασίστ), Κλουφ (15π) και Χάαρμς (12π).

Η αποστολή της Ελλάδας για το ματς με την Ολλανδία αποτελείται από τους:

Νίκος Ρογκαβόπουλος
Κώστας Αντετοκούνμπο
Δημήτρης Μωραΐτης
Παναγιώτης Καλαϊτζάκης
Γιάννης Κουζέλογλου
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Βασίλης Τολιόπουλος
Λευτέρης Μαντζούκας
Ναζ Μήτρου Λονγκ
Βαγγέλης Ζούγρης
Μιχάλης Λούντζης
Γιώργος Παπαγιάννης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς