18 C
Athens

Παναθηναϊκός – Κηφισιά 1-1: Τυχερός βαθμός κόντρα στην ουραγό για τους τραγικούς Πράσινους (vid)

Ο κάκιστος Παναθηναϊκός του Τερίμ γλίτωσε από θαύμα την ήττα, αφού η Κηφισιά όχι μόνο ισοφάρισε αμέσως μετά την αποβολή του Σένκεφελντ (64') αλλά έχασε και απίθανες ευκαιρίες για να πάρει μια ιστορική νίκη

Ο εφιάλτης ζωντάνεψε ξανά στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό που γλίτωσε από του… χάρου τα δόντια και πρέπει να λέει και «ευχαριστώ» που δεν ηττήθηκε από την Κηφισιά στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι Πράσινοι έμειναν στο 1-1 με την ουραγό, η οποία με εκπληκτική εμφάνιση άγγιξε το… θαύμα και έφτασε τους πέντε βαθμούς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια με τον Κώστα Μπράτσο στον πάγκο.

 

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με παίκτη παραπάνω από το 64′ λόγω της αποβολής του Σένκεφελντ για την προβολή με τις τάπες στο κεφάλι του Τεττέη και στο 68′ βρήκε το 1-1 με το αυτογκόλ του Αράο στην πολύ επικίνδυνη σέντρα του Μιλίτσεβιτς ενώ είχε μεγάλες φάσεις για να βρει δεύτερο γκολ με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μπιφουμά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (ο Ούγκο πρόλαβε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα).

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου ήταν άριστα στημένη παρά τις πολλές απουσίες της (εννέα συνολικά με έξι «ενεργούς» το ότι έχασε τους δύο βασικούς στόπερ της (Βαφέα και Μποτία) με τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι Πράσινοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Κηφισιάς στο πρώτο μέρος αλλά προηγήθηκαν σε μια από τις ελάχιστες καλές στιγμές τους (απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις) στο 37′ σε μια εντελώς οριακή φάση όπως φάνηκε και με τις γραμμές που τοποθετήθηκαν από τον VAR Σιδηρόπουλο.

Ο Ιωαννίδης τροφοδότησε κάθετα τον Παλάσιος που έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Αναγνωστόπουλο για το 1-0.

Σύμφωνα με το πως είναι το σώμα του Παλάσιος, το πόδι (που είναι πάνω στην κόκκινη γραμμή) φαίνεται πίσω από τον κορμό του ενώ απορίας άξιο είναι πως σε μια τέτοια φάση γραμμές μπήκαν σε δευτερόλεπτα και απόφαση… εκδόθηκε αμέσως!

 

Η Κηφισιά έφερε τα πάνω κάτω στο 64′ όταν αποβλήθηκε ο Σένκεφελντ για το μαρκάρισμα πάνω στον Τετέη με υψωμένο πόδι. Εκεί άλλαξε η ροή του αγώνα με την ομάδα των βορείων προαστίων να δράττει την ευκαιρία.

 

Ο Λοντίγκιν απομάκρυνε την μπάλα στο τρομερό σουτ του Μιλίτσεβιτς, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση στο 68′ ο Σέρβος γέμισε και ο Αράο έβαλε το κεφάλι του για να διώξει αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

 

Το τριφύλλι δεν έβρισκε φάσεις με εξαίρεση ένα τετ α τετ του Ιωαννίδη από πλάγια θέση στο 85′. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου παρότι ουραγός έπαιξε με τρομερό μυαλό και είχε τις καλύτερες φάσεις για γκολ, όταν μετά από απομάκρυνση σε κόρνερ ο Μπιφουμά έφυγε τετ α τετ αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά την επέμβαση του Λοντίγκιν.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού χρειάστηκε να σταματήσει στο 90+6′ και τον Κλωναρίδη σε ένας εναντίον ενός απομακρύνοντας σε κόρνερ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ 1-1

Σκόρερ: 37′ Παλάσιος / 68′ αυτ. Αράο

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κόκκινη: 64′ Σένκεφελντ

Κίτρινες: Λημνιός, Μπακασέτας / Τσανάτζια, Μποτία, Τεττέη

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (90+2′ Αϊτόρ), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (90+2′ Βιλένα), Ρουμπέν (67′ Ούγκο), Κώτσιρας, Μπακασέτας (76′ Μαντσίνι), Παλάσιος, Λημνιός (76′ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Μποτία (74′ λ. τρ. Παρράς), Τσανάτζια, Πρίτσας (46′ Γιόβαντσιτς), Οζέγκοβιτς (62′ Τεττέη), Μενέντες (62′ Μπιφουμά), Μπαρμπόσα, Κλωναρίδης, Μιλίσεβιτς, Τσάπαν (16′ λ. τρ. Βαφέας), Τεϊσέιρα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς