17.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Το οικονομικό όφελος από τη φετινή του ευρωπαϊκή πορεία και η μάχη με τους Νορβηγούς για την Ελλάδα

Οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν... με ένα όνειρο τρελό στους «16» του Conference League έχοντας εξασφαλίσει ήδη ένα μεγάλο ποσό από τη φετινή τους πορεία στην Ευρώπη - Το ιδανικό σενάριο για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA και η Μόλντε

Ο Ολυμπιακός ήταν το ίδιο επιβλητικός και στην Ουγγαρία στη ρεβάνς με τη Φερεντσβάρος και με μία μεστή εμφάνιση προκρίθηκε με δεύτερη νίκη στη φάση των «16» του Conference League δίνοντας σημαντικούς βαθμούς στην Ελλάδα.

Οι Ερυθρόλευκοι, που με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο «they keep on dreaming» κάνουν σημαντικά άλματα βελτίωσης και βλέπουν με καλό μάτι τη συνέχειά τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας γεμίσει και τα ταμεία τους με πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ χάρη στη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία.

Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού από τη μέχρι τώρα φετινή πορεία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκτιμώνται στα 10.530.000 ευρώ, με την προοπτική να ανεβάσει κι άλλο αυτό το ποσό εφόσον συνεχίσει να γράφει ιστορία σε μία διοργάνωση, όπως αυτή του Conference League, που μετέχει για πρώτη φορά.

ΕΤΣΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ… ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν του βγάζοντας 100.000 ευρώ από τη συμμετοχή του στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League και εξασφάλισε 3.630.000 ευρώ από την παρουσία του στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι δύο νίκες επί των Γουέστ Χαμ και Μπάτσκα Τόπολα, αλλά και η ισοπαλία με τους Σέρβους απέφεραν επιπλέον 1.470.000 ευρώ.

Η παρουσία του στα playoffs και στους «16» του Conference League αποφέρουν επιπλέον 600.000 και 300.000 ευρώ αντίστοιχα.

Σε αυτά προστίθενται και 3.432.000 ευρώ από τη δεκαετή παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που ήταν η έβδομη καλύτερη μεταξύ των 32 ομάδων της φάσης των ομίλων του Europa League, με συνέπεια να εισπράξει 26 «μετοχές» των 132.000 η κάθε μία. Τέλος, οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν να εισπράξουν και την εκκαθάριση από το market pool, που υπολογίζεται στο 1.000.000 ευρώ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΡΒΗΓΩΝ

Παράλληλα, η νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την παρουσία και του ΠΑΟΚ στους «16» δίνει νέο όραμα και ελπίδα στην Ελλάδα για κάτι καλύτερο στη βαθμολογία της UEFA.

Κι αυτό γιατί μπορεί η Μόλντε να απέκλεισε με εμφατικό τρόπο την Σλόβαν, ωστόσο συνεχίζει μόνη της στην Ευρώπη μετά τον αποκλεισμό της Μπόντο Γκλιμτ από τον Άγιαξ και μάλιστα αποτελεί υποψήφια αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους «16».

Την ίδια στιγμή οι Ισραηλινοί συνεχίζουν με τις δύο Μακάμπι επίσης στο Conference, που επίσης μπορούν να κληρωθούν με τις ομάδες μας, σενάριο ιδανικό αν μπορούσαν να τις αποκλείσουν ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει τουλάχιστον την 16η θέση και να παλέψει με τη Νορβηγία -δηλαδή με τη Μόλντε- για την πολυπόθητη 15η θέση, που θα μας δώσει ξανά το δικαίωμα να βγάζουμε πέντε ομάδες στην Ευρώπη από τη σεζόν 2025/2026.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς