19.7 C
Athens

Η FIBA επέβαλε τετραετή αποκλεισμό στον Πιέρια Χένρι για ντόπινγκ, πρώτο κρούσμα στη Euroleague μετά του Μήτογλου

Βαριά καμπάνα επιβλήθηκε από το πειθαρχικό όργανο της FIBA στον Πιέρια Χένρι καθώς τον απέκλεισε από το μπάσκετ για τέσσερα χρόνια (48 μήνες) με την ποινή να έχει ισχύ ως τις 13 Ιανουαρίου 2027.

Η Μπασκόνια – στην οποία ανήκε ο 31χρονος γκαρντ- είχε γνωστοποιήσει στις 25 Ιανουαρίου 2023 πως ο Αμερικανός πρώην γκαρντ της Φενέρμπαχτσε είχε τεθεί προσωρινά σε αναστολή λόγω «διαδικαστικού ζητήματος ελέγχου αντιντόπινγκ» με το συμβόλαιο να τερματίζεται. Έκτοτε δεν υπήρξε κάποια νεότερη ενημέρωση, με τη FIBA πάντως να γνωστοποιεί την Τετάρτη (21/2) – 13 μήνες μετά – την ποινή που είναι η βαρύτερη σε παίκτη EuroLeague τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο κρούσμα ντόπινγκ σε παίκτη Euroleague ήταν εκείνο του Ντίνου Μήτογλου τον Μάρτιο του 2022. Ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού φορούσε τότε τη φανέλα της Αρμάνι και είχε τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού 32 μηνών, ωστόσο εξέτισε μονάχα τους μισούς μετά από κάποιον διακανονισμό που δεν είδε επίσημα το φως της δημοσιότητας. Ο Χένρι είναι πολύ πιθανό να πατήσει πάνω στο δεδικασμένο της υπόθεσης Μήτογλου προκειμένου να επιστρέψει πολύ νωρίτερα στην ενεργό δράση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς