17.6 C
Athens

Μπασκόνια: «Εκτός ο Χένρι για διαδικαστικό ζήτημα ελέγχου αντιντόπινγκ»

Φάκελο για τον Πιέρια Χένρι έχει ανοίξει η FIBA σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σε ανακοίνωσή της η Μπασκόνια, ξεκαθαρίζοντας έτσι το γιατί απομακρύνθηκε πρόωρα από το ρόστερ της.

Οι Βάσκοι σε συνεννόηση με τον Αμερικανό αποφάσισαν να θέσουν σε αναστολή το συμβόλαιό του λόγω ενός διαδικαστικού ζητήματος που αφορά σε έλεγχο αντιντόπινγκ.

Η ανακοίνωση της Μπασκόνια:

«Με αφορμή τη διενέργεια ελέγχου ρουτίνας αντιντόπινγκ στον παίκτη Πιέρια Χένρι από τις αρχές της FIBA, η FIBA συμφώνησε να ανοίξει φάκελο για τον παίκτη και την προσωρινή αναστολή της άδειας του μέχρι την επίλυσή του. Τόσο ο φάκελος, όσο και η συμφωνηθείσα αναστολή δεν απορρέουν από το γεγονός ότι ο παίκτης έδωσε θετικό αποτέλεσμα στον έλεγχο αντιντόπινγκ για απαγορευμένες ουσίες, αλλά μάλλον απορρέει από διαδικαστικό ζήτημα.

Με δεδομένο ότι ο παίκτης έχει τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση του εν λόγω φακέλου, η Μπασκόνια και ο Πιέρια Χένρι συμφώνησαν να τερματίσουν προσωρινά το υπάρχον συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών, με εμπιστοσύνη σε μια γρήγορη και ικανοποιητική επίλυση του ζητήματος το συντομότερο δυνατό.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νέα ενημέρωση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς