19 C
Athens

Ο Αταμάν θέλει ξανά… «Τούρκους» εισαγωγής: «Ανοιχτή η πόρτα για έναν παίκτη από την Ευρώπη ή το NBA»

Ο άνθρωπος που πριν λίγες εβδομάδες αποκάλεσε «ξένο» τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ με τη Σπαρτιάτισσα μητέρα, θέλει κι άλλους... εισαγομένους Τούρκους στην εθνική ομάδα της χώρας του μετά τον Βόσνιο Μπιμπέροβιτς

Ο Εργκίν Αταμάν αποκάλυψε σε δηλώσεις του πως η εθνική Τουρκίας είναι ανοιχτή στο να εντάξει έναν ακόμη ξένο παίκτη στο ρόστερ της, μετά την προσθήκη του Ταρίκ Μπιμπέροβιτς για τον οποίο γίνεται προσπάθεια να αγωνιστεί ως γηγενής και όχι ως νατουραλιζέ, όπως συμβαίνει π.χ. με τον Ντόρσεϊ ή τον Μήτρου-Λονγκ που η ιθαγένειά τους αναγνωρίζεται από το ελληνικό κράτος αλλά όχι από τη FIBA. Ή τον ίδιο τον Αταμάν…

Οι πρώτες «πιστολιές» έπεσαν: Ο Αταμάν αρχίζει να μαθαίνει πώς λειτουργεί το «σύστημα» του Παναθηναϊκού

Μετά τη γνωστή υπόθεση με την ακύρωση των τούρκικων διαβατηρίων σε Λάρκιν και Γουίλμπεκιν, που με τη σύμφωνη γνώμη του Αταμάν αποτελούσαν βασικές μονάδες της τουρκικής ομάδας τα προηγούμενα χρόνια, τα λεγόμενα του Τούρκου τεχνικού του Παναθηναϊκού έρχονται σε αντιπαράθεση με όσα δήλωνε μετά το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όταν έκανε λόγο για 8 «ξένους» των Ερυθρολεύκων, συμπεριλαμβάνοντας τους Τόμας Γουόκαπ που παίζει στην εθνική Ελλάδας αλλά και τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ που έχει Ελληνίδα μητέρα!

Οι «8 ξένοι του Ολυμπιακού»: Η φυλετική απρέπεια του Αταμάν και η ένοχη σιωπή ενός ολόκληρου συστήματος

Στο σήμερα, πάντως, δηλώνει ανοιχτός στο να προσθέσει η Τουρκία έναν ακόμη ξένο στο ρόστερ της μετά τον Μπιμπέροβιτς αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα από την αγορά της Ευρώπης και του NBA.

«Ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς έχει βελτιωθεί πολύ. Τα προηγούμενα δύο χρόνια και ειδικότερα φέτος, έχει βελτιώσει την απόδοσή του. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ομάδα. Παίζει στην Τουρκία για πολλά χρόνια.

Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τον Μπιμπέροβιτς ως Τούρκο παίκτη και όχι σαν ξένο, όπως στην περίπτωση του Ερτσάν Οσμάνι. Ίσως μπορέσουμε να έχουμε ανοιχτή την πόρτα για έναν παίκτη από την Ευρώπη ή το NBA που θα μπορέσει να ανεβάσει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο. Αυτό είναι επίσης μέσα στα πλάνα μας», ήταν τα λόγια του.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς