21 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Πασχαλάκης κράτησε χαμηλά το κεφάλι και δικαιώθηκε στο χορτάρι

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκλεισε τα αυτιά του, κράτησε χαμηλούς τόνους και δικαίωσε όσους τον πίστεψαν, κερδίζοντας με το σπαθί του το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Μια μέρα πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι του 2022, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Η συγκεκριμένη μεταγραφή κρίθηκε αναγκαία μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τομάς Βατσλίκ, ο οποίος πάντως δεν είχε κάνει καλό ξεκίνημα στη σεζόν.

Η φήμη της μεταγραφής του Πασχαλάκη στον Ολυμπιακό κυκλοφορούσε καιρό πριν, με τη συμφωνία τελικά να ολοκληρώνεται και να ανακοινώνεται στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο 34χρονος διεθνής τερματοφύλακας πέρασε μια πενταετία στον ΠΑΟΚ όπου κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα, κατέγραψε 179 εμφανίσεις όντας το βασικό στέλεχος του Δικεφάλου του Βορρά.

Όπως συμβαίνει όμως σε κάθε τέτοια περίπτωση, μια τέτοια μεταγραφή πάντα σηκώνει συζήτηση πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για παίκτη που αγωνιζόταν σε έναν από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

 

Ο Πασχαλάκης κράτησε εξ αρχής χαμηλούς τόνους, χωρίς μεγάλα λόγια και θέλησε να φορέσει πρώτα τα γάντια του και να δείξει στο χορτάρι τι είναι ικανός να κάνει και πόσο μπορεί να καλύψει στον άσο, σε μια δύσκολη συγκυρία για τους Ερυθρόλευκους όπου πάντα υπάρχει πίεση.

Κι όμως. Ο έμπειρος τερματοφύλακας έδειξε πως έχει την προσωπικότητα και για τη μετάβαση από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό και την αγωνιστική νοοτροπία για να κάνει τη διαφορά και να αποφευχθεί η οποιαδήποτε συζήτηση για τη σταθερότητά του κάτω από τα δοκάρια.

Σε χρονιές που οι Ερυθρόλευκοι έκαναν πολλές και μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους, ο Πασχαλάκης ήταν η μόνιμη σταθερά στην ενδεκάδα απολύτως δικαιολογημένα βάσει των εμφανίσεων του και κατάφερε να μην αμφισβητηθεί ποτέ: από τις πρώτες εμφανίσεις του…

Στο σήμερα, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κέρδισε πανάξια ένα νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο Λιμάνι ως το 2026 και την επόμενη σεζόν θα είναι παρόντας στα 100ά γενέθλια του κορυφαίου ελληνικού συλλόγου.

«Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη οικογένεια», τόνισε μετά το διπλό στην Τούμπα ο έμπειρος πορτιέρε, ο οποίος έχει εισπράξει την αγάπη του κόσμου σε πολλές περιπτώσεις. Από την παρθενική του εμφάνιση στο Μπακού και στο 0-0 απέναντι στην Καραμπάγκ ως την αποθέωση τον Ιανουάριο του 2023 μετά τη δύσκολη νίκη επί του ΟΦΗ στο Φάληρο και η συνέχεια γνωστή.

 

Ο Πασχαλάκης βάζει πλώρη πια για τις 100 συμμετοχές (μετρά 62 και έχει κρατήσει 28 φορές το μηδέν στην εστία του) και φυσικά θέλει στη διάρκεια παραμονής του στο Λιμάνι να συνδυάσει τις θετικές του εμφανίσεις με τίτλους που αργά ή γρήγορα θα έρθουν. Γιατί είναι τόσο στο DNA του συλλόγου όσο και στου ίδιου που διατηρεί χαμηλά το κεφάλι για να συνεχίσει να δικαιώνει όσους τον πίστεψαν εξ αρχής και όσους κέρδισε στη διάρκεια της ερυθρόλευκης διαδρομής του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς