22.9 C
Athens

Ατρόμητος – Άρης 0-2: Πέρασε «σβηστά» από το Περιστέρι και σφιχταγκάλιασε την 5η θέση

Κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα κι έχοντας 50% στα σουτ εντός στόχου ο Άρης πέρασε με άνεση από την έδρα του απογοητευτικού Ατρομήτου και επί της ουσίας εξασφάλισε την είσοδό του στα πλέι οφ

Κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα, ο Άρης πέρασε με σχετική άνεση (0-2) από την έδρα του άνευρου και σχεδόν αδιάφορου Ατρομήτου χάρη στο πέναλτι του συνήθη υπόπτου, Λορέν Μορόν, ο οποίος έφτασε τα 12 γκολ και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στη Super League, αλλά και το κερασάκι από τον Νταρίντα προ κενής εστίας στις καθυστερήσεις (90+3′).

Τρίποντο που δίνει μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του Άκη Μάντζιου για την κατάκτηση της 5ης θέσης στην κανονική διάρκεια και με το βλέμμα στα πλέι οφ αλλά και στον τελικό Κυπέλλου, που πέρα από τρόπαιο μπορεί να της δώσει και ευρωπαϊκό εισιτήριο, εφόσον βέβαια ξεπεράσει το εμπόδιο του Παναιτωλικού στα ημιτελικά και στη συνέχεια κατακτήσει την κούπα.

Πέμπτη σερί ήττα για τον απογοητευτικό Ατρόμητο, που από ένα σημείο και μετά στη σεζόν έχει ρίξει ταχύτητα και λογικά θα την ανεβάσει ξανά μόνο εφόσον χρειαστεί στα πλέι άουτ.

Το ματς δεν προσφέρεται για μεγάλη ανάλυση, ούτε έκρυβε συγκινήσεις. Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν περισσότερη ενέργεια και ο ρυθμός ήταν κάπως ανεβασμένος μετά το 30′.

Σε μία φάση στο 33′ που ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί με το σουτ του Ντε Μποκ να απομακρύνεται από τον σωτήριο Κουέστα, ήρθε από το… πουθενά το προβάδισμα του Άρη. Και λέμε από το πουθενά, καθώς σε μία φάση που έπεσε στην αντίληψη μόνο του VAR και ξέφυγε της κανονικής ροής, φάνηκε πως ο Κοέν βρήκε την μπάλα με το χέρι πριν ο Βέλεθ κάνει τελική με το κεφάλι μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή Τσέτσιλα σε συνεργασία με τον Μανούχο στο VAR να δίνουν την εσχάτη των ποινών.

Ο ψύχραιμος Μορόν, που νωρίτερα είχε νικηθεί από τον Τσιντώτα μετά από τεχνική εκτέλεση φάουλ, αυτή τη φορά τον νίκησε κι έγραψε το 0-1.

Ο Ατρόμητος στην επανάληψη ουσιαστικά δεν κατέβηκε ποτέ στο χορτάρι όντας στην κυριολεξία ακίνδυνος και δίχως τελική μέχρι το 91ο λεπτό όταν και ζήτησε πέναλτι για χέρι του Νταρίντα, με το διαιτητή και VAR να μην βλέπουν παράβαση. Οι Περιστεριώτες φωνάζουν αλλά το ριπλέι δεν τους δικαιώνει, αφού φαίνεται η μπάλα να βρίσκει πρώτα στο σώμα του Τσέχου που επίσης έχει το χέρι του κολλημένο στην πλάτη.

Από τη μεριά του ο Άρης έκανε αυτά που έπρεπε στο δεύτερο 45λεπτο προκειμένου να κρατήσει τη νίκη που τον φέρνει στους 38 βαθμούς, όντας στο ασφαλές +5 από τη Λαμία (έχει ματς λιγότερο) και -6 από τον τέταρτο Ολυμπιακό.

Ο Νταρίντα προ κενής εστίας, με μία ακόμη κίνηση φορ, μετά από ενέργεια του Σαμόρα που κατέληξε στο δοκάρι, σκόραρε στην τελευταία φάση του αγώνα για να διαμορφώσει το τελικό 0-2. Δίκαιο βάσει της εικόνας στα 93 λεπτά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΡΗΣ 0-2

Super League, 23η αγωνιστική

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Τσέτσιλας

VAR: Μανούχος

ΓΚΟΛ: -/ 33′ Μορόν πεν.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24′ Καμαρά, 27′ Κεσχρίντα, 64′ Τσακμάκης, 72′ Ρομπάιγ / 24′ Βέλεθ, 41′ Γκαρθία, 54′ Σαβέριο.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώντας, -Κεσχρίντα, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, – Κούεν (84′ Βέργος), Κούντε, Έρλινγκμαρκ (56′ Βαλένσια), – Ρομπάιγ, Καμαρά, Αντζιέλσκι.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Kουέστα – Μοντόγια, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, – Βέλεθ (83′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, – Σουλεϊμάνοφ (83′ Σαμόρα), Γκαρθία (63′ Βερστράτε), Μπένετ (46′ Σαβέριο), – Μορόν (70′ Ανσαριφάρντ).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς