22.4 C
Athens

Ολυμπιακός: Τα δασκάλεμα του Βαλβέρδε στον Μεντιλίμπαρ για Τούμπα, ο Τάισον και ο Τσικίνιο

Ο Βάσκος τεχνικός ετοιμάζεται για το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα κι ένας άλλος Βάσκος τον προετοίμασε γι' αυτά που πρόκειται να ζήσει στην κατάμεστη Τούμπα το βράδυ της Κυριακής - Το ερυθρόλευκο πλάνο νίκης και η κομβική απουσία του Τάισον για τους Θεσσαλονικείς

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στο ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του την Πέμπτη κόντρα στη Φερεντσβάρος και δίχως να θέλξει με την απόδοσή του, έδειξε στοιχεία ομάδας που ξέρει τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν με υπομονή και συγκεκριμένο τακτικό πλάνο απέναντι στους επικίνδυνους Ούγγρους και τελικά δικαιώθηκαν χάρη στο γκολ του Ελ Κααμπί που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσό» ενόψει της ρεβάνς στη Βουδαπέστη (22/2).

Πριν απ’ αυτό, όμως, προηγείται ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι στην Τούμπα, εκεί όπου ο Ολυμπιακός, με νέα ταυτότητα πλέον στο παιχνίδι του και σαφώς καλύτερη ψυχολογία, θέλει να αποδείξει πως θα μείνει «ζωντανός» στη μάχη του τίτλου μέχρι το τέλος.

Όπως είπε στις δηλώσεις του πριν το ματς ο Βάσκος τεχνικός, ένας άλλος Βάσκος που γνωρίζει όσο λίγοι το «τι εστί Τούμπα» αλλά και γενικότερα τα ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο σπουδαίος Ερνέστο Βαλβέρδε, τού μίλησε για το ματς της Κυριακής και τις ιδιαιτερότητες που κρύβει κι έτσι ο Μεντιλίμπαρ θα πάει καλά προετοιμασμένος στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον ψυχολογικά.

Μεντιλίμπαρ: Ο Βαλβέρδε μου είπε τι σημαίνει το ντέρμπι στην Τούμπα, σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι μόλις δύο μέρες που έχει για να προετοιμάσει την ομάδα του μόνο αρκετές δεν είναι, ωστόσο υπάρχουν οι λύσεις αλλά και το πλάνο ώστε ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από την έδρα του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ.

Στις σκέψεις του Ισπανού τεχνικού, είναι η χρησιμοποίηση του ξεκούραστου Τσικίνιο (δεν αγωνίστηκε με Φερεντσβάρος) στα χαφ, διατηρώντας κατά πάσα πιθανότητα τον Έσε στο πλάι του. Από εκεί και πέρα, μυστήριο αποτελεί το ποιοι θα βρίσκονται μπροστά τους, με τον Αλεξανδρόπουλο να διεκδικεί ξανά θέση στην ενδεκάδα στην περίπτωση που επιλεγεί τριάδα για τα χαφ, ενώ φυσικά Μασούρας και Φορτούνης έχουν τον πρώτο λόγο για τα άκρα. Πάντως, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Ποντένσε, που ήταν δραστήριος για όσο αγωνίστηκε την Πέμπτη και έχει τη δική του παράδοση κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Στον αντίποδα, οι Ασπρόμαυροι θα στερηθούν των υπηρεσιών του Τάισον, σε μία κομβική απουσία καθώς ο Βραζιλιάνος προσφέρει πολλά τόσο στην επίθεση όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι για τον Δικέφαλο.

Ο Λουτσέσκου θα πρέπει να βρει νέο «τρικ» για να καλύψει την απουσία του, με τις πρώτες του σκέψεις να είναι η τοποθέτηση του Κωνσταντέλια στο ένα άκρο, του Ντεσπόντοφ στο άλλο, με τον Μουργκ ως επιτελικό μέσο μπροστά από Οζντόεφ και Μεϊτέ. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο χορτάρι της -λογικά- κατάμεστης Τούμπας το βράδυ της Κυριακής (18/2, 20:30).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς