16.2 C
Athens

Ο υπομονετικός Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ και ο ακούραστος εργάτης Ροντινέι

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός και υπομονετικός στο ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ παίρνοντας αυτό που άξιζε κόντρα στη Φερεντσβάρος, με τον ακούραστο Ροντινέι να είναι εντυπωσιακός σε άμυνα και επίθεση

Με χρυσό σκόρερ τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 82ο λεπτό ο Ολυμπιακός λύγισε τη Φερεντσβάρος στο ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον ερυθρόλευκο πάγκο παίρνοντας τη νίκη με 1-0 και μαζί προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Conference League.

Οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν σοβαροί και υπομονετικοί στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν έτσι να βρουν το γκολ που τους έδωσε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα (22/2) στην έδρα της Φερεντσβάρος.

Την επόμενη Πέμπτη θα ταξιδέψουν στην Ουγγαρία με σκοπό να τελειώσουν τη δουλειά και να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο μοιάζει πολύ νωρίς για να γίνουν συζητήσεις για τη ρεβάνς αφού ακολουθεί και το ντέρμπι πρωταθλήματος στην Τούμπα.

Ένα ντέρμπι που ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευκαιρία να δώσει συνέχεια στην καλή χθεσινή εμφάνιση και τα θετικά αποτελέσματα.

Το ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μόνο χαμόγελα άφησε πίσω του ειδικά από τη στιγμή που ήρθε με υπομονή και σωστό πλάνο το γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Όσο νωρίς και αν είναι, ο Βάσκος τεχνικός παρουσίασε μία ομάδα που ήξερε τι θέλει στο γήπεδο και είχε την υπομονή για να το πάρει ακόμη και όταν σπατάλησε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός στον αγωνιστικό χώρο και απειλήθηκε ελάχιστες φορές από τη Φερεντσβάρος, η οποία το μόνο «αχ» που μπορεί να έχει από τη χθεσινή αναμέτρηση είναι το γκολ που ακυρώθηκε μόλις στο δεύτερο λεπτό.

Η φάση αυτή έγινε οδηγός για το Μεντιλίμπαρ και τους ποδοσφαιριστές του σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα και έτσι οι Ούγγροι μπορούν να αισθάνονται και ευχαριστημένοι με το 1-0 ενόψει της ρεβάνς.

Οι παίκτες που ξεχώρισαν στη χθεσινή αναμέτρηση είναι πολλοί αλλά δεν μπορεί να μην σταθεί κάποιος στον Ροντινέι που συνεχίζει να… καταπίνει χιλιόμετρα και να κερδίζει μονομαχίες χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα!

Ο Βραζιλιάνος μπακ είχε 8/8 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και άλλες δύο στον αέρα. Η μπάλα πέρασε από τα πόδια του συνολικά 71 φορές, με την ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του να φτάνει το 79% (26/33).

Επιπλέον έβγαλε 4 πάσες κλειδιά που οδήγησαν σε τελική προσπάθεια, με αποκορύφωμα την ασίστ του στον Ελ Κααμπί για το νικητήριο γκολ που έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό.

Ο Ροντινέι επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά στο χορτάρι πως αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού και είναι καταλύτης στην ερυθρόλευκη ανάπτυξη με τα συνεχόμενα ανεβάσματά του. Πέρα από αυτά όμως, ο Βραζιλιάνος τα πήγε περίφημα και αμυντικά με τον Μαρκίνιος στην πλευρά του αφού ο πολύ επικίνδυνος εξτρέμ των Ούγγρων ουσιαστικά πέρασε… απαρατήρητος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς