23.3 C
Athens

Καμμένου: Αυτό το σφύριγμα δε δίνεται ποτέ στα χρονικά

Πικραμένη για την απώλεια του χάλκινου μεταλλίου μετά την ήττα από την Ισπανία στο τελευταίο δευτερόλεπτο του μικρού τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα ήταν η Αλεξία Καμμένου.

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη της αναμέτρησης, με τις Ελληνίδες να μην πιστεύουν ακόμα το σφύριγμα που ουσιαστικά έδωσε στον αντίπαλο την ευκαιρία να πάρει τη νίκη με ένα γκολ διαφορά, η ομοσπονδιακή προπονήτρια σχολίασε την επιλογή της να κατεβάσει την τερματοφύλακα, καθώς και την απόφαση των διαιτητών:

«Όταν έχεις 7 δευτερόλεπτα, πας να κερδίσεις το παιχνίδι. Εκμεταλλευτήκαμε τη δυνατότητα που μας δίνει ο νέος κανονισμός και κατεβάσαμε την τερματοφύλακα για να πιέσουμε για γκολ. Έδωσε οφσάιντ, ένα σφύριγμα που δε δίνεται ποτέ στα χρονικά του αθλήματος. Ακόμα κι αν είναι, που δεν το έχω δει, δεν το δίνεις στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν επηρέαζε καν τη φάση.

Αξίζαμε τον τελικό, με την εμφάνισή μας αξίζαμε και το μετάλλιο. Θα μας στοιχειώνουν τα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά τέτοιες καταστάσεις μας κάνουν πιο δυνατές. Αγωνιστικά αξίζαμε κάτι άλλο από αυτό που ήρθε, είδαν όλοι τι έγινε. Για να γίνεις όμως μεγάλη ομάδα πρέπει να σε σέβονται οι πάντες. Ο σεβασμός έρχεται μέσα από μεγάλες διακρίσεις και ελπίζω την επόμενη φορά να μας σέβονται περισσότερο. Η αδικία χρειάζεται υπομονή κι εμείς την έχουμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς