22.7 C
Athens

Ισπανία – Ελλάδα 10-9: Ένα σφύριγμα καταδίκασε την εθνική

Ένα από τα πιο απίθανα σφυρίγματα (και μια από τις πιο απίθανες φάσεις) στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων στέρησε στην εθνική πόλο τη δυνατότητα να διεκδικήσει στα πέναλτι το χάλκινο μετάλλιο

Η Ελλάδα έφτασε κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή στον μικρό τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ντόχα, όμως λύγισε στο τέλος σε μια φάση που έμειναν… όλοι άγαλμα και ηττήθηκε με 10-9 από την Ισπανία.

Η εθνική πόλο γυναικών είχε την τελευταία επίθεση με το σκορ ισόπαλο, όμως η απόφαση του διαιτητή να δώσει οφσάιντ στα δύο δευτερόλεπτα έδωσε την ευκαιρία στις Ισπανίδες να σκοράρουν σε κενή εστία για το τελικό αποτέλεσμα.

Ουσιαστικά ήταν ένα σφύριγμα που πρόδωσε τελεσίδικα τις προθέσεις των διαιτητών, αφού ακόμα και να υπήρχε παράβαση όλοι οι άνθρωποι του πόλο λένε ότι δεν σφυρίζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση και υπό αυτές τις συνθήκες.

Η Ρουίθ ήταν αυτή που σκόραρε από τον κέντρο της πισίνας, με την Αλεξία Καμένου να είναι έξαλλη, ενώ οι Ελληνίδες παίκτριες ξέσπασαν σε κλάματα χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη.

Η εθνική μας είχε στη διάθεση της 7 δευτερόλεπτα και η Αλεξία Καμμένου πήρε ταιμ άουτ για να οργανώσει την τελευταία επίθεση. Εκεί δόθηκε η εντολή στην τερματοφύλακα να ανεβεί ψηλά, κάτι που επιτρέπεται από τους νέους κανονισμούς ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ψάξει το γκολ της νίκης. Ωστόσο μετά το σφύριγμα του διαιτητή, η Ισπανία σκόραρε στην κενή εστία για το τελικό αποτέλεσμα.

Η Ισπανία είχε με το μέρος της την παράδοση καθώς η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να την κερδίσει από τις 25 Ιουλίου του 2018 στο ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης. Η παράδοση συνεχίστηκε, με τις Ισπανίδες να έχουν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

Ωστόσο η εθνική Ελλάδας έκανε μια τρομερή αντεπίθεση στο φινάλε και με σερί 3-0 έφερε το ματς στα ίσια από το 9-6. Στο τέλος όμως η Ισπανία βρήκε το γκολ της νίκης σε αυτή την απίστευτη φάση.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3

Ισπανία: Ράμος, Λακέτ, Ορτίθ (2), Βίβας, Μπαρίγκα (1), Ρουίθ (1), Φόρκα (3), Καμούς (1), Γκαρσία (1), Λέιτον (1), Τέρε, Κοέλιο

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου (2), Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου (1), Μ. Πλευρίτου (1), Ξενάκη (2), Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου (1), Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς