24 C
Athens

Το αήττητο σερί του Μεντιλίμπαρ σε Europa και Champions League με τη Σεβίλλη και το… άγνωστο Conference

Αυτή θα είναι η παρθενική αναμέτρηση τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Μεντιλίμπαρ στο Conference League, με τον Βάσκο τεχνικό να τρέχει ένα τρομερό αήττητο σερί ως προπονητής της Σεβίλλης στην Ευρώπη και να είναι χωρίς ήττα από το 2006, πριν τον τελικό του Σούπερ Καπ με τη Σίτι

Η ώρα για το ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού έφτασε. Ο πολύπειρος Βάσκος τεχνικός θα κάτσει το βράδυ της Πέμπτης (15/2, 19:45) για πρώτη φορά στον ερυθρόλευκο πάγκο στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» επιδιώκοντας σε ένα ιδανικό ξεκίνημα στην ομάδα του Πειραιά, απέναντι στην φορμαρισμένη και επικίνδυνη Φερεντσβάρος.

Ο 62χρονος Ισπανός τεχνικός είχε μόλις πέντε ημέρες για να γνωρίσει τους πάντες και τα πάντα στο Ρέντη και θέλει με το «καλησπέρα» να δείξει κάτι από τη φιλοσοφία του, για την οποία έκανε ταχύρρυθμα μαθήματα στους παίκτες του αυτές τις μέρες κυρίως μέσω video.

Ολυμπιακός: Στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ για το προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στη Φερεντσβάρος

Είναι βέβαιο ότι θα τους έδειξε και τα πρόσφατα πεπραγμένα του με τη Σεβίλλη, με την οποία ήταν αήττητος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ακόμα και στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν που οι Ανδαλουσιάνοι ήταν σε κακή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, σε εννιά παιχνίδια με την ομάδα της Ανδαλουσίας σε Europa και Champions League, o Μεντιλίμπαρ μετράει 3 νίκες και 6 ισοπαλίας, δίχως να έχει ηττηθεί. Μάλιστα, οι τέσσερις είναι φετινές στον όμιλο του Champions League κόντρα σε Λανς, Αϊντχόφεν και Άρσεναλ.

Από εκεί και πέρα, τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες ήταν ο περσινός του απολογισμός με τους Σεβιγιάνους μέχρι το τέλος του δρόμου και την κατάκτηση ενός ακόμη Europa League, ενώ για να εντοπίσουμε τις δύο μοναδικές του ήττες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα χρειαστεί να γυρίσουμε πίσω στη σεζόν 2005/2006 όταν ήταν προπονητής στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και είχε χάσει για το UEFA Intertoto τότε, από την Κλουζ σε διπλές αναμετρήσεις. Μέχρι να έρθει η Μάντσεστερ Σίτι στα πέναλτι τον περασμένο Αύγουστο να του πάρει το τρόπαιο του Σούπερ Καπ μέσα απ’ τα χέρια.

Σημειώνεται πως αυτή θα είναι η πρώτη του αναμέτρηση στη νεοσύστατη διοργάνωση του Conference League, όπως άλλωστε και του Ολυμπιακού…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς