21.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ για το προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στη Φερεντσβάρος

Αυτό είναι το πλάνο νίκης του Ολυμπιακού για τον πρώτο αγώνα με τη Φερεντσβάρος στην επιστροφή του κόσμου στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά τις αρχές Νοεμβρίου - Οι σίγουροι, τα δύο σενάρια στο κέντρο και αυτοί που έμειναν εκτός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (15/2, 19:45) στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Φερεντσβάρος με στόχο να πάρει από σήμερα προβάδισμα πρόκρισης για τη φάση των «16» του Conference League, κόντρα στους φορμαρισμένους Ούγγρους που έχουν σκοράρει 10 τέρματα στα τελευταία τρία τους παιχνίδια.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν με την αύρα του πολύπειρου από τέτοιους είδους αγώνες, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά και με τον 12ο παίκτη τους στην κερκίδα, να δώσουν απαντήσεις μέσω Ευρώπης και να δώσουν συνέχεια στο φετινό τους ευρωπαϊκό ταξίδι, με φόντο τη ρεβάνς στην Ουγγαρία μία εβδομάδα αργότερα.

Ο Βάσκος τεχνικός, που στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στο winning mentality που χαρακτηρίζει τον ίδιο και τη νέα του ομάδα, με την ατάκα του «θέλω να τα κερδίσω όλα» να φανερώνει μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας νικητή που έχει μέσα του, την οποία θέλει να περάσει και στους παίκτες του.

Μεντιλίμπαρ: Έχω φιλοδοξίες να κερδίσω τα πάντα, μίλησα με τον Βαλβέρδε πριν έρθω

Από την ανακοίνωση της αποστολής, στα θετικά είναι η παρουσία των Ελ Αραμπί και Ρέτσου σε αυτή (απουσίαζαν με προβλήματα τραυματισμού στα προηγούμενα μας) ενώ εκτός έμειναν οι Μαντί Καμαρά και Κίνι, που είναι κανονικά δηλωμένοι στην «ερυθρόλευκη» ευρωπαϊκή λίστα. Φυσικά δεν υπολογίζονται και οι Μπιανκόν, Ναβάρο, Ζέλσον Μαρτίνς, Καμπράλ, Βέζο, Μπρίνιτς και Άμπι που βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Στο κομμάτι της πιθανής ενδεκάδας, ο Μεντιλίμπαρ δεν θέλει να αλλάξει πολλά, αν και φάνηκε μέσα στην εβδομάδα ότι σκοπεύει να διατηρήσει τον Φορτούνη στο «10», όπως έκανε ο Συλαϊδόπουλος στο σαββατιάτικο ματς με τον ΟΦΗ.

Από εκεί και πέρα, ο Πασχαλάκης θα βρίσκεται κάτω από την εστία, με τους Κάρμο και Ντόη στα στόπερ και τους Ροντινέι – Ορτέγκα στα δύο άκρα της άμυνας.

Έσε και Τσικίνιο έχουν τον πρώτο λόγο για τα χαφ, με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους και τους Μασούρα – Ποντένσε στα επιθετικά άκρα. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Ελ Κααμπί, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Αλεξανδρόπουλος, που εφόσον αγωνιστεί δεν αποκλείεται να αλλάξει και το σύστημα για να «δέσει» σε τριάδα στα χαφ με τους Έσε – Τσικίνιο και να «θυσιαστεί» ένας εξτρέμ (πιθανότατα ο Ποντένσε).

Σέντρα στις 19:45 στο «καυτό» φαληρικό γήπεδο, με διαιτητή τον Σουηδό Γκλεν Νίμπεργκ, με τον οποίο ο Ολυμπιακός διατηρεί εξαιρετική παράδοση.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς