19 C
Athens

Καμμένου: Λάθος σφύριγμα στην τελευταία φάση, να μην ξεχνάμε όσα έχει πετύχει η ομάδα

Περήφανη για τις αθλήτριες της εθνικής και την προσπάθειά τους εμφανίστηκε η Αλεξία Καμμένου μετά τον αποκλεισμό από την Ουγγαρία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στην Ντόχα.

Η ομοσπονδιακή προπονητής υποστήριξε πως η ομάδα έχει πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα ενώ τόνισε ότι η εθνική θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την μεγάλη εμφάνιση της Ελλάδας που έχει αλλάξει επίπεδο: «Μόνο περηφάνια νιώθω για τα κορίτσια. Αυτό είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό και το πιο σημαντικό για την προσπάθειά τους, για την απόδοσή τους , για την πίστη τους. Από εκεί και πέρα όταν φτάνεις στα πέναλτι είναι θέμα τύχης. Θεωρώ ότι στη τελευταία φάση η αποβολή στην επίθεση είναι ένα πολύ λάθος σφύριγμα διότι η αποβολή ήταν ξεκάθαρα υπέρ μας αλλά αυτά συμβαίνουν. Στο τελευταίο λιγότερο παίξαμε καλά αλλά δεχθήκαμε το γκολ από μια παίκτρια που δεν είχε φανεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στις λεπτομέρειες μπορούν να γίνουν πολλά. Πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Μέσα σε ενάμιση μήνα η ομάδα έχει κάνει μεγάλα πράγματα. Έχουμε καταφέρει πολύ σημαντικά πράγματα που δε πρέπει να ξεχνάμε. Πρέπει να είναι εφαλτήριο για τη συνέχεια. Έχουμε μπροστά μας ακόμη ένα παιχνίδι και από εκεί και πέρα μια μεγάλη προετοιμασία κι αν η ομάδα συνεχίσει με την ίδια πίστη και θέληση θα φέρει κι άλλες επιτυχίες και μετάλλια και θα πάει σε τελικούς. Πολλές φορές όταν φτάνεις την πρώτη φορά στο τελικό χρειάζεται δεύτερη και τρίτη».

Για το πώς θα μπορεί να ανασυνταχτεί η ομάδα για το μικρό τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μέσα σε λίγες ώρες κόντρα στην Ισπανία: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Τα παιδιά ξέρουν ότι έχουν παίξει καλά και ενδεχομένως αδικήθηκαν σε μια φάση που έκρινε το παιχνίδι γιατί τα πέναλτι είναι ρουλέτα χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Ουγγαρία που είναι εξαιρετική ομάδα. Νομίζω ήταν ξεκάθαρο ότι ήμασταν καλύτερες. Είμαστε υποχρεωμένες και πρέπει να το κάνουμε γιατί είναι μια ευκαιρία ένα μετάλλιο. Αντιμετωπίζουμε αρκετά έμπειρη ομάδα. Θα το παλέψουμε δίνοντας τα όλα και ότι γίνει».

Για το αν πιστεύει και η ίδια ότι η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο: «Αυτό φαίνεται σ’ αυτούς που δεν έβλεπαν την ομάδα στις προπονήσεις και σίγουρα αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να κρίνει ο κόσμος. Ήξερα ότι αυτή η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Έπρεπε τα παιδιά να αποσυμφορηθούν από κάποια πράγματα και νομίζω τώρα δείχνουν τις δυνατότητές τους. Σίγουρα έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ομοσπονδία, τους συνεργάτες μου και όλους εσάς που είσαστε δίπλα στην ομάδα και κυρίως τις αθλήτριες μας που δίνουν τη ψυχή τους και όσο το κάνουν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Ευκαιρίες θα ξαναδοθούν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς