23.2 C
Athens

Ουγγαρία – Ελλάδα 13-11 (πεν.): Έχασε τεράστια ευκαιρία η εθνική Γυναικών, θα παλέψει για το χάλκινο στο παγκόσμιο

Η εθνική πόλο βρέθηκε 21'' μακριά από τον τελικό, αλλά οι Ουγγαρέζες έστειλαν τον ημιτελικό στα πέναλτι κι εκεί κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, διεκδικώντας με αξιώσεις το χρυσό μετάλλιο κόντρα στις ΗΠΑ

Βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση στον μεγάλο τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα, ωστόσο η ευκαιρία χάθηκε μερικά δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Η Ελλάδα ηττήθηκε δίκαια με 13-11 στη διαδικασία των πέναλτι από την Ουγγαρία και θα διεκδικήσει την 3η θέση εν αντιθέσει με τις Μαγυάρες που θα διεκδικήσουν το χρυσό κόντρα στις ΗΠΑ.

 

Η Ειρήνη Νίνου με τέσσερα γκολ έκανε σπουδαία εμφάνιση σε ένα ακόμα παιχνίδι στην Ντόχα, με την Ελλάδα να βρίσκεται πίσω στο σκορ μόλις δύο φορές και να απαντά ανάλογα. Ελευθεριάδου και Μυριοκεφαλιτάκη έφεραν την εθνική στο 8-9 αλλά η ισοφάριση στα 21″ και η αστοχία στα πέναλτι πληρώθηκε ακριβά, με την Ουγγαρία να παίρνει δεύτερη σερί πρόκριση στο τουρνουά στη ρώσικη ρουλέτα μετά την Ολλανδία.

Την Παρασκευή (16/2, 10:30) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό την Ισπανία με στόχο το χάλκινο μετάλλιο που εφόσον κατακτηθεί, θα έρθει αμέσως μετά το χάλκινο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έξι μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου επέστρεψε η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η γαλανόλευκη μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι με την Ειρήνη Νίνου να πετυχαίνει τρία γκολ και να δίνει στην ομάδα της προβάδισμα δύο τερμάτων για το 3-1.

 

Οι Μαγυάρες έδειξαν χαρακτήρα σε εκείνο το σημείο αφού ισοφάρισαν πριν ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο και με την Πάρκες πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα στο παιχνίδι στην έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου (4-3).

Η Ελλάδα αντέδρασε, έτρεξε σερί 0-3 με τις Γιαννοπούλου και Χυδηριώτη αλλά ισοφάρισε ξανά η Ουγγαρία (6-6) και το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να βρίσκει ένα φοβερό γκολ με τη Νίνου που επέστρεψε φρέσκια στην πισίνα.

 

Η απάντηση της Ουγγαρίας και το προσπέρασμα – για δεύτερη φορά στο παιχνίδι – με τη Ζίλαγκι, έφερε το τρομερό γκολ της Νικόλ Ελευθεριάδου για το 8-8. Το τάιμ άουτ της Καμμένου έφερε ένα πολύ μεγάλο τέρμα από τη Μυριοκεφαλιτάκη για το 8-9.

 

Στα 22″ πριν το τέλος, οι Μαγυάρες με ψυχραιμία κυκλοφόρησαν την μπάλα και με παίκτρια παραπάνω ισοφάρισαν (9-9) και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι εκεί όπου οι τυπικά γηπεδούχες αποδείχθηκαν πιο έτοιμες για να πάρουν το εισιτήριο του τελικού.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 13-11

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-3, 3-3, 1-1, 2-2 (κ.α.), 4-2 (πεν.)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μίχοκ): Μαγκιάρι, Ζίλαγκι 3, Βάλι 1, Γκουρισάτι 1, Μάχιου, Πάρκες 3, Μάτε, Κέζτελι 1, Λεϊμέτερ 2, Ριμπάνσκα, Γκάρντα 2, Νέζμελι, Χόρβατ.

ΕΛΛΑΔΑ (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Δοκάρι η Ελευθεριάδου
1-0 Κέζτελι
Απέκρουσε η Μάγιαρι την εκτέλεση της Βασιλικής Πλευρίτου
2-0 Γκάρντα
2-1 Γιαννοπούλου
2-2 Ζίλαγκι
3-2 Ελευθερία Πλευρίτου
4-2 Γκουρισάτι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς