21 C
Athens

Λειψία – Ρεάλ 0-1: Μαδριλένικο προβάδισμα με ανίκητο Λούνιν, VAR και τη ζωγραφιά του Ντίαθ (vid)

Σε ένα ματς που το τελικό σκορ αποτελεί μαγική εικόνα, η ομάδα του Αντσελότι κέρδισε με τη δύναμη της... συνήθειας σε αγώνα νοκ-άουτ για το Champions League, έχοντας ως κορυφαίο της βραδιάς τον Ουκρανό τερματοφύλακά της, με το βλέμμα στα προημιτελικά

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε (0-1) με τη δύναμη της… συνήθειας κα της φανέλας από την έδρα της Λειψίας, κάνοντας με άγχος και αρκετή περιπέτεια το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, για άλλη μία σεζόν.

Η διοργάνωση που θα μπορούσε να έχει αντί για τα αστέρια το σήμα της Βασίλισσας, άνοιξε την αυλαία της για τη φάση των νοκ-άουτ, με τη Ρεάλ να φεύγει με το «διπλό» από τη Γερμανία χάρη στη ζωγραφιά του Μπραχίμ Ντίαθ, που με ένα τρομερό σλάλομ πέτυχε το καλύτερο γκολ της μέχρι τώρα καριέρας του στους «μερένγκες» και σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση του ανίκητου Λούνιν αλλά και τις παρεμβάσεις του VAR, με αποκορύφωμα τη φάση του ακυρωθέντος γκολ των γηπεδούχων μόλις στο 2′, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Αντσελότι κόντρα στους μαχητικούς Ταύρους.

Η ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΝΤΙΑΘ

 

Η φάση, ωστόσο, που σήκωσε την περισσότερη κουβέντα δεν ήταν αυτή του γκολ του Ισπανού εξτρέμ, αλλά του… Σέσκο, το οποίο εν τέλει ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR.

Πιο συγκεκριμένα, η Λειψία ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης με τη Ρεάλ, με το γκολ της να ακυρώνεται μέσω VAR δίχως όμως να διευκρινίζεται το «γιατί».

Στο ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα πως ο σκόρερ της γερμανικής ομάδας καλύπτεται αν και δεν εμφανίστηκαν ποτέ οι περιβόητες γραμμές, με το προφανές και μοναδικό σενάριο να είναι πως το τέρμα των γηπεδούχων ακυρώθηκε για φάουλ του Χέντρικς πάνω στον τερματοφύλακα των Μαδριλένων, Λούνιν, ενώ βρισκόταν από πίσω του και φαίνεται να τον παρεμποδίζει την ώρα που η μπάλα «ταξιδεύει» προς το κεφάλι του Σέσκο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ

Οι εξηγήσεις δεν δόθηκαν ποτέ και το γκολ ακυρώθηκε… προκαλώντας την απορία και την «έκρηξη» των Γερμανών.

Βέβαια, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά και στην πορεία του ένα είναι το βέβαιο: το σκορ αποτελεί μαγική εικόνα! Η Λειψία ήταν σαφώς ανώτερη, έχασε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες, με τη Ρεάλ να έχει σε μεγάλη βραδιά τον Λούνιν που έκανε το ματς της ζωής του και να κάνει τα απολύτως απαραίτητα και αυτονόητα για να φτάσει στη νίκη, που της δίνει το μισό εισιτήριο για τους «8».

ΛΕΙΨΙΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-1

ΛΕΙΨΙΑ: Γκούλατσι, Σιμακάν, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Ράουμ, Όλμο (75′ Έλμας), Χένριχς (75′ Χαϊνταρά), Σλάγκερ (90′ Καμπλ), Σίμονς, Οπέντα (75′ Πόουλσεν), Σέσκο

ΡΕΑΛ: Λουνίν, Καρβαχάλ, Νάτσο, Τσουαμενί, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος, Καμαβινγκά, Ντίαθ (84′ Βάθκεθ), Ροντρίγκο (84′ Χοσέλου), Βινίσιους

Κοπεγχάγη – Μαν. Σίτι 1-3: Αγγλικός σίφουνας στη Δανία στον δρόμο προς την υπεράσπιση του τίτλου

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς