17.7 C
Athens

Κοπεγχάγη – Μαν. Σίτι 1-3: Αγγλικός σίφουνας στη Δανία στον δρόμο προς την υπεράσπιση του τίτλου

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν έκανε το λάθος να υποτιμήσει την Κοπεγχάγη και με μία σοβαρότατη εμφάνιση πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του UEFA Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με μία εμφάνιση που δεν αφήνει καμία αμφιβολία επικράτησε με 1-3 της Κοπεγχάγης και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Champions League και μαζί για την υπεράσπιση του τίτλου της.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν… έπεσε στην παγίδα να υποτιμήσει μια πολύ αξιόλογη ομάδα που μπορούσε να της δημιουργήσει θέματα και επικράτησε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Μόλις στο 11ο λεπτό ο Φόντεν ξεκλείδωσε την άμυνα των Δανών με έξοχη κάθετη πάσα και ο Ντε Μπρόινε πλάσαρε ωραία για το 0-1.

Λίγο αργότερα η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχασε σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει το προβάδισμα της, με τον Χάλαντ να… πηδάει στον θεό και το τελείωμα του να περνάει λίγο αργά. Κάπως έτσι έμεινε το 0-1 και δόθηκε η ευκαιρία στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν λίγα λεπτά αργότερα.

Το λάθος του Έντερσον στο 34′ έδωσε την ευκαιρία στους Δανούς να βρουν από το… πουθενά τον δρόμο προς τα δίχτυα με όμορφο τελείωμα του Μάτσον. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ με τη φανέλα της Κοπεγχάγης για τον 24χρονο μεσοεπιθετικό καθώς μόλις λίγες μέρες πριν πήρε μεταγραφή στους Δανούς από τη Ναϊμέγκεν.

Ωστόσο η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Ντε Μπρόινε από σκόρερ έγινε δημιουργός για το ωραίο τσίμπημα της μπάλας από τον Μπερνάρντο Σίλβα και το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα της, δεν απειλήθηκε ποτέ και μάλιστα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να βρει και τρίτο τέρμα. Η πιο μεγάλη ήρθε στο 79ο λεπτό όπου η κεφαλιά του Χαλάντ πέρασε κόντραρε και πέρασε λίγο έξω. Τελικά το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Φόντεν που χρίστηκε σκόρερ μετά την ασίστ που μοίρασε στο πρώτο γκολ της ομάδας του. Μάλιστα ο Ντε Μπρόινε μοίρασε τη δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι και μαζί με το γκολ που πέτυχε ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη των Πολιτών με 1-3.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκραμπάρα, Γέλερτ, Βάβρο, Μακένα, Ντικς, Μάτσον (81′ Λάρσον), Φαλκ, Γκονσάλβες (70′ Χόιλουντ), Ασουρί (81′ Σέρενσεν), Κλάεσον (55′ Κορνέλιους), Ελγιουνουσί
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι, Σίλβα (78′ Νούνες), Φόντεν, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (21′ Ντόκου), Χάλαντ
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς