16.1 C
Athens

Παναιτωλικός – Άρης 0-1: Θεμέλια πρόκρισης στον τελικό με μαέστρο Γκαρθία και εκτελεστή Βέλεθ (vid)

Ο κυνικός Άρης γλίτωσε σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο από τον μαχητικό Παναιτωλικό, αλλά σοβαρεύτηκε στην επανάληψη και με το εξαιρετικό γκολ του Βέλεθ έθεσε βάσεις πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου μετά από 14 χρόνια

Ο Άρης σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του κόντρα στον αξιόμαχο Παναιτωλικό και δίχως να εντυπωσιάσει πήρε προβάδισμα πρόκρισης (0-1) για την επιστροφή του σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 14 χρόνια.

Ο Φραν Βέλεθ με καρφωτή κεφαλιά στο 64′ μετά από άψογη σέντρα του εξαιρετικού και σχεδόν αλάνθαστου Μανού Γκαρθία έθεσε τις βάσεις για τους Θεσσαλονικείς ενόψει της ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη στις 6 Μαρτίου.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΕΛΕΘ 

Οι Αγρινιώτες, που είχαν τις στιγμές τους κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και θα πάνε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για μία πραγματική υπέρβαση, απέναντι σε έναν αποφασισμένο και παθιασμένο Άρη που θέλει το Κύπελλο μετά από 54 χρόνια και το «φωνάζει».

Σε ένα ματς που ο κόσμος επέστρεψε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας μετά από το δίμηνο «λουκέτο» και η ατμόσφαιρα στο Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου ήταν εκπληκτική, ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα και με περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπόρεσε να τη μετουσιώσει σε ένα τέρμα κυρίως ελέω του ανίκητου Κουέστα που ύψωσε τείχος μπροστά από την εστία των Θεσσαλονικέων.

Άλλο με κόσμο κι άλλο χωρίς. Διαφορετικός ο παλμός, η ένταση, το κίνητρο, τα μαρκαρίσματα, όλα! Αυτό πήγε να εκμεταλλευτεί ο Παναιτωλικός στην αρχή και σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, αλλά τού έλειπε η ουσία, με τον Άρη να ξυπνάει κάπως μετά το 20′ χάνοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες με Μπράμπετς και Σαβέριο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι Κίτρινοι της Θεσσαλονίκης έδειξαν ένα πιο σοβαρό πρόσωπο, είχαν ξεκάθαρο πλάνο στον αγωνιστικό χώρο και περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό την ορμητικότητα των γηπεδούχων.

Παίρνοντας και αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα κι αν δεν απειλούσαν με μεγάλη συχνότητα, οι παίκτες του Μάντζιου απέκτησαν ψυχολογία στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης κι αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ-μισή πρόκριση με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους παίκτες του γηπέδου.

Ο ακούραστος Μανού Γκαρθία έβγαλε μαγική ασίστ «πάρε-βάλε» στον Βέλεθ, που ήρθε με φόρα από την πίσω ζώνη και τιμώρησε την αμυντική αδράνεια του Παναιτωλικού σκοράροντας με ωραία κεφαλιά για το 0-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στο Αγρίνιο.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Διαμαντόπουλου, που είχε ξανά θέματα στο πειθαρχικό κομμάτι, δεν έγινε κάτι άξιο αναφοράς, πέραν της κόκκινης του Μαυρία για επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Σαμόρα, η οποία όμως λίγα λεπτά μετά μετατράπηκε σε κίτρινη μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR.

 

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Μαϊου για τους Θεσσαλονικείς, που έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους σε τρεις εβδομάδες από σήμερα, σε ένα ραντεβού με την ιστορία!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ 0-1

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

VAR: Παπαπέτρου

ΓΚΟΛ: -/ 64′ Βέλεθ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34′ Μαλής, 43′ Σενγκέλια, 85′ Τσιγγάρας, 90’+3′ Καρέλης, 90’+5′ Μαυρίας/ 53′ Βερστράτε

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες – Μαλής, Μπρούνο Ντουάρτε, Στάγιτς (83′ Μαύριας) – Λιάβας, Τορεχόν, Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης (70′ Ντουάρτε), Χουάνπι (78′ Πέρεζ), – Σενγκέλια (71′ Λομόνακο), Ζοάο Πέδρο (78′ Καρέλης).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάζιο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Μοντόγια, – Βερστράτε (90′ Ντουκουρέ), Νταρίντα (90′ Φετφατζίδης), – Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (70′ Ρόουζ), Σαβέριο (56′ Σαμόρα), – Μορό (90′ Ανσαριφάρντ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς