17.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Η επιβράβευση Συλαϊδόπουλου και τα σηκωμένα μανίκια του Μεντιλίμπαρ

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος που κέρδισε με την αξία του το «εισιτήριο» για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και ο διαβασμένος Μεντιλίμπαρ που είναι έτοιμος για μία ακόμη δύσκολη αρχή, όπως και την περασμένη άνοιξη στον πάγκο της Σεβίλλης

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι κόντρα στη Φερεντσβάρος την ερχόμενη Πέμπτη (15/2) στο κατάμεστο -όπως όλα δείχνουν- «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο την ιδανική πρεμιέρα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, έναν προπονητή που ξέρει να τα βγάζει πέρα στα δύσκολα και ήρθε διαβασμένος στην Ελλάδα.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να γυρίσουν τον διακόπτη και να δώσουν συνέχεια στα χαμόγελα μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ. Το έργο του Μεντιλίμπαρ μόνο εύκολο δεν θεωρείται, αλλά η εμπειρία του είναι τέτοια που δίνει τη σιγουριά που το βράδυ της Πέμπτης θα παρουσιαστεί έτοιμος παρά τα στενά χρονικά περιθώρια, παρατάσσοντας την ομάδα του με μία ποδοσφαιρική λογική κι ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό πλάνο του Συλαϊδόπουλου από την αναμέτρηση κόντρα στους Κρητικούς, όπου οι Πειραιώτες έκαναν τα απολύτως απαραίτητα και αυτονόητα για να εμφανιστούν φανερά βελτιωμένοι στο χορτάρι.

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ ζήτησε την ένταξη του Συλαϊδόπουλου στο τεχνικό του σταφ

Καμία σχέση η μία αναμέτρηση με την άλλη, αλλά η νοοτροπία παραμένει ίδια. Να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός τακτοποιημένος, σωστά διαβασμένος και με όλα τα βαριά χαρτιά του στις θέσεις που τους ταιριάζουν περισσότερο. Η τοποθέτηση του Φορτούνη στο «10» και η άρτια απόδοσή του εκεί, μαζί με την καλύτερη επιθετική λειτουργία της ομάδας, είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα όλων των παραπάνω.

Από τις πρώτες του μέρες στο Λιμάνι, ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται πως έχει έρθει διαβασμένος αλλά και αποφασισμένος να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει την ένταξη του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στο τεχνικό του σταφ, έχοντας μία κατ’ ιδίαν συζήτηση μαζί του το περασμένο Σάββατο μετά το ματς με τον ΟΦΗ, όπου είχε τη δυνατότητα να βγάλει και τα πρώτα του συμπεράσματα από την εικόνα της νέας του ομάδας. Και μαζί να σχεδιάσουν το πλάνο νίκης για το πρώτο ματς με την ουγγρική ομάδα.

Ο Μεντιλίμπαρ κάτι «είδε» στον Συλαϊδόπουλο, που έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο στην Κ19 του Ολυμπιακού, φτάνοντάς τη μέχρι τις 16 καλύτερες ομάδες στο φετινό UEFA Youth League.

Βέβαια, το πιθανότερο σενάριο είναι η ένταξή του στο τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού να γίνει μετά το κρίσιμο παιχνίδι των Νεών με τη Λανς στα πλαίσια της φάσης των «16» στο Youth League, ενώ μένει να φανεί τι θα συμβεί σε περίπτωση μίας ιστορικής πρόκρισης στην οκτάδα της διοργάνωσης, σε μία επιβράβευση της πολύ καλής δουλειάς του Έλληνα τεχνικού στην ομάδα Νέων.

Για την ώρα, τα σηκωμένα μανίκια του Μεντιλίμπαρ δείχνουν ότι δεν ήρθε στον Πειραιά για… τουρισμό. Θέλει να αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει και κυρίως να πετύχει κι εκτός Ισπανίας, έχοντας αποδείξει από το πρόσφατο παρελθόν και την περσινή του πορεία με τη Σεβίλλη πως είναι μαθημένος στα δύσκολα. Και επιτυχημένος, επίσης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς