18.7 C
Athens

Επίσημο: Εποχή Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό, ανακοινώθηκε ο Ισπανός τεχνικός

Ο Βάσκος τεχνικός ανακοινώθηκε κι επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και σηκώνει μανίκια στο Ρέντη με φόντο το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Φερεντσβάρος την ερχόμενη Πέμπτη (15/2) για τα playoffs του Conference League

Προπονητής του Ολυμπιακού κι επίσημα είναι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που ανακοινώθηκε από τους Ερυθρόλευκους το πρωί της Κυριακής (11/2) και πιάνει δουλειά στο Ρέντη.

Ο πολύπειρος Βάσκος τεχνικός παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ το Σάββατο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα προετοιμάσει τη νέα του ομάδα από σήμερα για την κρίσιμη πρώτη αναμέτρηση με τη Φερεντσβάρος (15/2) για τα playoffs του Conference League.

Έχει κοουτσάρει σε 468 παιχνίδια σε επίπεδο La Liga, με θητεία σε Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Βαγιαδολίδ, Οσασούνα, Λεβάντε, Έιμπαρ, Αλαβές και Σεβίλλη, με την οποία τον περασμένο Μάιο κατέκτησε το Europa League και ηττήθηκε στα πέναλτι πριν πέντε έξι μήνες στον Πειραιά από την πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ Ετσεμπαρία. Γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1961, στην πόλη Zaldibar, ο Βάσκος τεχνικός αναλαμβάνει τον Θρύλο προερχόμενος από τη Σεβίλλη, με την οποία τον περασμένο Μάιο κατέκτησε το Europa League.

Έχει κοουτσάρει σε 468 παιχνίδια σε επίπεδο LaLiga, με θητεία σε Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Βαγιαδολίδ, Οσασούνα, Λεβάντε, Έιμπαρ, Αλαβές και Σεβίλλη.

Ο 63χρονος τεχνικός πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στην προπονητική στα τμήματα υποδομής της Αθλέτικ Μπιλμπάο, με την πρώτη ομάδα της οποίας έκανε ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό αγώνα, το 2009.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλωσορίζει στην οικογένειά της τον κ. Μεντιλίμπαρ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς