19.7 C
Athens

Συλαϊδόπουλος: Αυτά ζήτησα από τους παίκτες, ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει πολλά από τα παιδιά της Κ19

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος χαρακτήρισε μοναδική εμπειρία να προπονείς την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, αποκάλυψε όσα ζήτησε από τους παίκτες πριν το ματς με τον ΟΦΗ και τόνισε πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην Κ19 από όλο τον ερυθρόλευκο οργανισμό

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος χαρακτήρισε μοναδική την εμπειρία να προπονείς την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και μετά τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ, ο υπηρεσιακός κόουτς και πρώτος στην Κ19 τόνισε πως ζήτησε ισορροπία από τους ποδοσφαιριστές του σε φάση κατοχής της μπάλας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα ταλέντα της Κ19 υπογραμμίζοντας πως πρέπει να βρεθεί ένα σωστό μονοπάτι για την ομαλή μετάβαση στην πρώτη ομάδα, με τον σύλλογο πάντως να έχει κάνει κινήσεις για την εξέλιξη αυτών των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Λίγες ημέρες πριν με τους Νέους στο Καραϊσκάκη κόντρα στην Ίντερ και τώρα με την πρώτη ομάδα πάλι νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, ποια είναι τα συναισθήματα;

«Σίγουρα ήταν μία εβδομάδα καταπληκτική για τις ομάδες που προπονήσαμε και για όλα τα παιδιά και της Κ19 και της πρώτης ομάδας, αλλά και για εμένα όπως και όλο το σταφ. Υπήρξε τεράστια βοήθεια από τα παιδιά που ήρθαν από την ακαδημία, ήμασταν 7 Έλληνες στον πάγκο ως σταφ. Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα, μία μοναδική εμπειρία και καταπληκτική να είσαι πρώτος προπονητής στον πάγκο του Ολυμπιακού και δε συγκρίνεται με κάτι άλλο».

Αλεξανδρόπουλος και Πασχαλάκης είπαν πως τους είπατε απλά πράγματα. Ποια ήταν η κατεύθυνση που δώσατε για να έρθει η άνετη νίκη κάτι που έλειπε φέτος;

«Τρία στοιχεία ήταν ουσιαστικά και αυτό είχαμε σχεδιάσει με το σταφ. Το πρώτο ήταν η πνευματική ετοιμότητα να μπούμε να παίξουμε με τη νοοτροπία που πρεσβεύει το σύλλογο και ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη. Το δεύτερο έχει να κάνει με τον ορθολογισμό να βάλουμε τους παίκτες θέσεις που πιστεύουμε ότι μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.

Και τρίτον αυτό που είχαμε αναλύσει βλέποντας όλα τα παιχνίδια της πρώτης ομάδας, ότι θέλαμε να έχουμε μία καλύτερη ισορροπία στη φάση της κατοχής. Εννοώ πόσο γρήγορα μπορούμε να πάμε σε μία μετάβαση και να κλέψουμε την μπάλα, κάτι που το κάναμε καλά.

Όσον αφορά την κατοχή με την ταχύτητα και την ποιότητα που υπάρχει στην ομάδα να κυνηγήσουμε την μπάλα στο χώρο θα ήταν δύσκολο για οποιονδήποτε αντίπαλο να μας ακολουθήσει και νομίζω ότι έγιναν σε απόλυτο βαθμό τα περισσότερα απ’ αυτά.

Για εμένα το σημαντικό το οποίο τόνισα και στα παιδιά είναι πως το ποδόσφαιρο έχει τέσσερις φάσεις και θα πρέπει να είσαι καλός και στις τέσσερις φάσεις. Να έχουμε μία κατοχή να είμαστε επιθετικοί μόνο έχοντας την μπάλα και χωρίς να είμαστε στο ίδιο επίπεδο στις άλλες δύο ή τρεις φάσεις μόνο προβλήματα μπορεί να μας φέρει. Να υπάρχει ισορροπία είναι η λέξη κλειδί».

Μία ημέρα προπονήσατε την ομάδα, ο Ολυμπιακός είδατε ότι μπορεί να γυρίσει τα πράγματα και να πάει μακριά στην Ευρώπη;

«Αλίμονο εάν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν μπορούν να γυρίσουν τα πράγματα. Αυτή ήταν και η τελευταία ομιλία που έκανα μέσα στ’ αποδυτήρια, τους ευχαρίστησα για την υποδοχή και για τον τρόπο που ακολούθησαν το πλάνο γιατί είναι σημαντικό αυτό για εμένα. Και τους είπα ότι πραγματικά πιστεύω πως από αύριο είναι μία καινούργια ημέρα και να μπορέσουμε μέχρι το τέλος να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει, αρκεί να υπάρχει αυτή η νοοτροπία και αυτός ο τρόπος του να θέλω να μπω και να διψάω για τη νίκη».

Είδαμε πριν λίγες ημέρες τους Νέους να προκρίνονται επί της Ίντερ. Αυτά τα παιδιά τα έχετε δουλέψει δύο χρόνια, υπάρχουν παιδιά που είναι έτοιμα να μπουν και να παίξουν στην πρώτη ομάδα;

«Όταν μιλάμε για αναπτυξιακές ηλικίες δεν είναι μόνο τα δύο χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα. Είναι μία διαδικασία πολύχρονη, που συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να μη φαίνονται, δεν είναι μόνο οι προπονητές, είναι ο τεχνικός διευθυντής, άνθρωποι στα γραφεία, φυσιοθεραπευτές, όλοι όσοι είναι στο περιβάλλον να μεγαλώσει ένα παιδί καλά.

Και θεωρώ πως ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή έχει μεγαλώσει αυτήν τη γενιά εξαιρετικά. Το είχα πει και όταν πήραμε το πρωτάθλημα, ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει πολλά απ’ αυτά τα παιδιά. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα μονοπάτι ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση των παικτών στην πρώτη ομάδα, δεν είναι τόσο απλό, χρειάζεται να δώσουμε γνώση και να έχουμε υπομονή και χρόνο. Στο τέλος της ημέρας μόνο κερδισμένοι θα βγούμε, τόσο ως σύλλογος, όσο και ως ελληνικό ποδόσφαιρο».

Συγχαρητήρια για την Κ19 και τη νίκη με την πρώτη ομάδα. Θέλω να ρωτήσω για τους Νέους, έχετε τη Λανς τώρα στην Ευρώπη, μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος στην Ευρώπη;

«Αρχικά δεν έχουμε προλάβει να δούμε τη Λανς γιατί είχαμε επικεντρωθεί στον αγώνα της πρώτης ομάδας, από αύριο θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δούμε τον αντίπαλό μας. Σίγουρα είναι μία καλή ομάδα, η οποία βγήκε πρώτη στον όμιλό της απέναντι σε Αϊντχόφεν, Άρσεναλ, Σεβίλλη και δείχνει ότι είναι μία δυνατή ομάδα.

Θεωρώ πως αυτό που είπα στην αρχή και στα παιδιά, εμείς θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Το να πούμε ότι βάζουμε κάποιον στόχο νομίζω θα το περιορίσει, το σημαντικότερο είναι να μπουν τα παιδιά μέσα απ’ αυτά τα παιχνίδια στη σημασία της εξέλιξης και αυτό είναι το πιο σημαντικό για τον σύλλογο.

Μακάρι να φτάσουμε εκεί που δεν έχει φτάσει καμία άλλη ελληνική ομάδα, δεν μπορούμε να το περιορίσουμε, αλλά μπορούμε να το στοχοποιήσουμε και ο στόχος μας είναι να φτάσουμε μακριά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς