17.3 C
Athens

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-0: Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν οι Ηπειρώτες, με το μυαλό στο Κύπελλο οι Κίτρινοι

Σε ένα ματς για... κολλύρια στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ που καιγόταν για τη νίκη δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις λιγοστές καλές στιγμές του, ενώ ο Άρης ήταν από σήμερα στο... Αγρίνιο ενόψει του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Ελλάδας

ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης έμειναν στο μηδέν σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες καλές ευκαιρίες. Οι Ηπειρώτες ήθελαν μόνο νίκη για να «ξεκολλήσουν» από τον πάτο της βαθμολογίας, αλλά δεν βρήκαν το γκολ στις λιγοστές στιγμές τους, ενώ στον αντίποδα οι κάκιστοι Θεσσαλονικείς άργησαν να ξυπνήσουν και ήταν φανερό πως είχαν το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό την ερχόμενη Τρίτη.

Το αποτέλεσμα; Νευρικότητα, σκοπιμότητα και «Χ» που δεν έδωσε χαρά σε κανέναν. Επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, για τον Άρη κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι και για τον ΠΑΣ απέναντι στον Βόλο στη Θεσσαλία.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Σε ένα παιχνίδι σκοπιμότητας και από τις δύο ομάδες, κυριάρχησε η νευρικότητα και η τακτική στο πρώτο ημίχρονο. Ματς που στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε τις κλασσικές ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να είναι ελαφρώς πιο πιεστικοί αλλά δίχως αποτελεσματικότητα στην τελική ενέργεια.

Στον αντίποδα, ο Άρης ήταν εντελώς ακίνδυνος πέρα από ένα σουτ του Σαμόρα μέσα από την περιοχή το οποίο απέκρουσε ο Νάγκι, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΣ. Οι Κίτρινοι ήταν σαν να μην μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, με τον Άκη Μάντζιο να παρατάσσει την ομάδα του με πολλές αλλαγές σε σύγκριση με το προηγούμενο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ο Μπένετ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του όντας κινητικός αλλά και με πολλές λάθος και βιαστικές αποφάσεις, ενώ Τζούρασεκ και Ντουκουρέ δεν πήραν καλό βαθμό στα χαφ απέναντι σε Λιάσο και Ριένστρα.

Η πιο καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε λίγο πριν το τέλος του, όταν ο Παμλίδης μπήκε στην περιοχή τα αριστερά και σε πλάγια θέση, με το πλασέ του να καταλήγει στα πόδια του Κουέστα, στην πρώτη επέμβαση του Ισπανού κίπερ μετά από 41 λεπτά.

Ένα φάουλ του Κόντε από δύσκολη γωνία που πέρασε πάνω από την εστία και ένα δυνατό μαρκάρισμα του Σαμόρα στον Μπακαδήμα που έφερε την πρώτη κίτρινη στο ματς ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βάτσιου.

Νταρίντα και Σουλεϊμάνοφ αντικατέστησαν με το «καλησπέρα» στο δεύτερο ημίχρονο τους Φετφατζίδη και Μπένετ, με ξεκάθαρη πρόθεση του Άκη Μάντζιου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, που δεν είχε ενέργει αλλά ούτε και ουσία στο παιχνίδι της.

Ωστόσο, την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος την είχε ο ΠΑΣ που στο πρώτα δεκάλεπτο ανέβασε αρκετά ψηλά τις γραμμές του και απείλησε με τακουνάκι του Κόντε που κόντραρε πάνω στον Ρόουζ, με αποτέλεσμα να μην ανησυχήσει ο Κουέστα.

Ο Άρης απάντησε στις καλές φάσεις στο 61′, όταν ο κινητικός Μανού Γκαρθία, που λίγο νωρίτερα αντικατέστησε τον τραυματία Τζούρασεκ, τροφοδότησε τον Σαμόρα εντός περιοχής με τον Κοσταρικανό να σουτάρει δυνατά και την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς μετά από αρκετή ώρα.

Η συνέχεια ήταν για… κολλύρια! Ο Άρης είχε δύο ακόμα καλές στιγμές με προσπάθεια ξανά του Σαμόρα, ο οποίος βγήκε μπροστά από τον αντίπαλό του αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή, ενώ λίγο μετά το δυνατό σουτ του Μανού Γκαρθία απέκρουσε στη γωνιά του ο Νάγκι.

Ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά μετά το 51′ και τελευταία στο ματς με ένα ακίνδυνο σουτ του Τούτου από πλάγια θέση, με τον Βάτσιο να σφυρίζει τη λήξη δευτερόλεπτα μετά, δίνοντας οριστικό τέλος στο «μαρτύριο» των ματιών.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΗΣ 0-0

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες», Ιωάννινα

Διαιτητής: Βάτσιος

VAR: Περράκης

Κίτρινες: Τζίνο, Λιάσος, Εραμούσπε, Νάγκι / Σαμόρα, Σαβέριο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γρηγορίου): Νάγκι, Κιάκος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Τούτου, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο, Παμλίδης, Ροσέρο (Ντεμίρ), Κόντε (Λεό).

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπτες, Ρόουζ, Φατόρε, Οντουμπάτζο, Ντουκουρέ (Βέλεθ), Τζούρασεκ (Μανού Γκαρθία), Φετφατζίδης (Νταρίντα), Σαβέριο (Μορόν), Μπένετ (Σουλεϊμάνοφ), Σαμόρα.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς