17.9 C
Athens

Οι Ράιτ και Κάνααν που είναι σαν να βγήκαν από κόμικ και η ανθεκτικότητα του Ολυμπιακού στα δύσκολα

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν σημαντική νίκη στην αγαπημένη τους Φοντέτα έχοντας -ξανά- σε μεγάλη βραδιά το δίδυμο της «προφητείας» που σαν άλλοι... Avengers οδηγούν την ομάδα του Μπαρτζώκα στην κανονικότητα

Ο Ολυμπιακός το έκανε ξανά. Στα δύσκολα, έδωσε απαντήσεις. Και μάλιστα, ξανά, με μία προφητεία που είχε την υπογραφή του «Μωυσή» (Ράιτ) και του «Ησαΐα» (Κάνααν) στην αγαπημένη του Φοντέτα.

Η ανθεκτικότητα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στα δύσκολα είναι έκδηλη και πλέον αποτελεί το βασικό συστατικό που την κρατά στον δρόμο των επιτυχιών. Βέβαια, για να τη διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα, έπρεπε πρώτα να μαζέψει ένα-ένα τα κομμάτια της μετά τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών κι ως ένα μεγάλο βαθμό τα κατάφερε, τόσο με την συσπείρωση όσο και με την ενίσχυση στο «5» με έναν παίκτη, που όπως έγραψε από την πρώτη στιγμή ο ΑΘΛΟΣ, είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της Ευρώπης.

Βαλένθια – Ολυμπιακός 65-78: Ερυθρόλευκοι προφήτες και στη Φοντέτα!

Ο Μόουζες Ράιτ αποδεικνύει με το «καλησπέρα» στην παρουσία του στο υψηλότερο μπασκετικό επίπεδο της Ευρώπης πως είναι «φτιαγμένος» για τις μεγάλες σκηνές. Μπήκε από την πρώτη στιγμή στην ερυθρόλευκη εξίσωση σαν… άλλος ήρωας κόμικ που «επιστρατεύθηκε» για μία ειδική αποστολή. Κάπως έτσι είχε γίνει και με τον Αϊζάια Κάνααν, από τα πρώτα του βήματα στο Λιμάνι, μέχρι και σήμερα. Οι δυο τους, χθες βράδυ στη Βαλένθια, πήραν ξανά από το χέρι τον Ολυμπιακό και με πολύτιμες βοήθειες από Πίτερς, ΜακΚίσικ και Γκος έδωσαν νίκη-ανάσα στην ομάδα τους με το βλέμμα στον πρωταρχικό στόχο των playoffs, όπως ξεκαθάρισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Κάνααν: Θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πέρσι, ο Ράιτ μας κάνει να δείχνουμε καλύτεροι

Ο Ράιτ παίζει με τέτοια άνεση πλέον, θαρρείς και είναι καμία τριετία στην ομάδα, ενώ για τον Κάνααν και τα ποσοστά ευστοχίας του αν βρεθεί σε καλή βραδιά, τα έχουμε ξαναπεί. Είναι «killer», ένας ακούραστος killer.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στην Ισπανία. Μία νίκη που τόσο πολύ την είχε ανάγκη για τη συνέχεια, εξασφαλίζοντας και την διαφορά από τη Βαλένθια σε περίπτωση ισοβαθμίας. Συνεχίζει, με τις ίδιες μπασκετικές ιδέες, την ίδια νοοτροπία κι ακόμα μεγαλύτερο «θέλω». Κι όπου τον βγάλει. Όσο παίζει το μπάσκετ του, θα έχει να φοβάται μόνο τον κακό του εαυτό. Και τα «φαλτσοσφυρίγματα» σε Euroleague και Basket League, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα, που έχει αναλυθεί σε πρόσφατο «ΕΥΘΕΩΣ».

Γιατί τέτοιο μένος με τον Ολυμπιακό οι σφυρίχτρες της Euroleague;

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς