22.7 C
Athens

Επίσημο: Ανακοινώθηκε από την Μπαρτσελόνα ο Ρούμπιο σε μία σπουδαία επιστροφή

Παίκτης της Μπαρτσελόνα κι επίσημα είναι ο Ρίκι Ρούμπιο!

Ο πολύπειρος Ισπανός γκαρντ ανακοινώθηκε από τους Καταλανούς που πρόλαβαν την αυριανή (7/2) διορία της Euroleague και ένταξαν στο ρόστερ τους έναν εξαιρετικό γκαρντ που επιστρέφει μετά από 13 χρόνια στη Βαρκελώνη, έχοντας κάνει σπουδαία καριέρα στο NBA.

Σημειώνεται πως ο Ρίκι Ρούμπιο, που είχε αγωνιστεί από το 2009 μέχρι το 2011 στην ομάδα της Βαρκελώνης και στο σήμερα υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, δηλώθηκε στη λίστα του Γιασικεβίτσιους για τα ματς στην ACB και τη Euroleague αλλά θα επιστρέψει στη δράση μόνο όταν αυτός νιώσει απόλυτα έτοιμος σε αγωνιστικό επίπεδο, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι Μπλαουγκράνα.

Σε 698 αγώνες στις ΗΠΑ και το NBA ο Ρούμπιο είχε 10.8 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 7.4 ασίστ και 1.8 κλεψίματα ανά 29.6 λεπτά συμμετοχής, με το συμβόλαιό του με τους Καβαλίερς να «σπάει» πριν από μερικές εβδομάδες μετά από κοινή επιθυμία των δύο πλευρών.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Αύγουστο είχε αποκαλύψει την αποχώρησή του από τα παρκέ επικαλούμενος λόγους ψυχικής υγείας, ωστόσο στο σήμερα επανήλθε πιο δυνατός από ποτέ, έτοιμος να αποδείξει ότι… το’ χει ακόμα μέσα του. Το μπάσκετ δεν ξεχνιέται και η κλάση του 33χρονου Ισπανού γκαρντ είναι αδιαμφισβήτητη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς