23.2 C
Athens

Σοκ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Ο Ρίκι Ρούμπιο ανακοίνωσε πως αποσύρεται για λόγους ψυχικής υγείας

Ο σπουδαίος Ισπανός γκαρντ σόκαρε τον μπασκετικό κόσμο, με την ξαφνική του απόφαση να αφήσει το επαγγελματικό μπάσκετ για να προστατεύσει την ψυχική του υγεία

Με μία δήλωση- βόμβα μέσα από την ιστοσελίδα της ισπανικής ομοσπονδίας, ο Ρίκι Ρούμπιο έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση σε ηλικία 32 ετών.

Ο Ισπανός έριξε βόμβα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ανακοινώνοντας πως αποσύρεται για να ασχοληθεί με την ψυχική του υγεία. Φέτος επέστρεψε στις υποχρεώσεις της εθνικής του ομάδας καθώς πέρσι απουσίαζε εξαιτίας τραυματισμού, αλλά όπως αποδείχθηκε η επιστροφή του ήταν προσωρινή.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Αποφάσισα να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα για να ασχοληθώ με την ψυχική μου υγεία. Θέλω να ευχαριστήσω την Ισπανική Ομοσπονδία για όλη τη βοήθεια που έχω λάβει και για την κατανόηση της απόφασής μου.

Σήμερα η “ρόχα” έχει νόημα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Σας ευχαριστώ. Θα ήθελα να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μου με σκοπό να αντιμετωπίσω αυτές τις στιγμές και να είμαι έτοιμος να δώσω περισσότερες πληροφορίες, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Ο MVP του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, κι ενώ είχε προεπιλεχθεί για την φετινή αποστολή της Ρόχα, αιφνιδίασε τους πάντες με την απόφασή του και όπως φαίνεται θα αφήσει την πορτοκαλί θέα για να φτιάξει την ψυχική του υγεία.

Συνολικά στη μεγάλη καριέρα του έχει κατακτήσει 7 μετάλλια με την εθνική Ισπανίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Eurobasket και Mundobasket, ενώ έχει διαγράψει λαμπρή καριέρα στην Ευρώπη με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και στο NBA κυρίως με τους Τζαζ και τους Καβαλίερς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς