19 C
Athens

Κοβάσεβιτς: Η αγάπη για τον Ολυμπιακό δεν σταματά ποτέ, έχουμε προπονητή

Στην πρώτη του συνέντευξη ως νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ανέλυσε τους λόγους της επιστροφής του στο Λιμάνι, αν και σύμφωνα με τον ίδιο δεν έφυγε ποτέ, ενώ έκανε κι ένα σύντομο αλλά ξεκάθαρο σχόλιο για τα σενάρια περί αλλαγής προπονητή

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς επέστρεψε σπίτι του, αν και σύμφωνα με τον ίδιο επί της ουσίας δεν έφυγε ποτέ από αυτό.

Ο Σέρβος παλαίμαχος άσος ανέλαβε καθήκοντα αθλητικού διευθυντή στον αγαπημένο του Ολυμπιακό αντικαθιστώντας τον Πέδρο Άλβες σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα που έχει μείνει εκτός Κυπέλλου και είναι στο -9 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, τέλος ο Πέδρο Άλβες

Ο Κοβάσεβιτς γνωρίζει όσο λίγοι το περιβάλλον στην ομάδα του Πειραιά, αγαπήθηκε επίσης όσο λίγοι τόσο ως παίκτης όσο κι ως μέλος της ερυθρόλευκης διοίκησης και πλέον επιστρέφει έτοιμος να βοηθήσει με τις γνώσεις και το μεράκι του, για να επιστρέψουν οι Πειραιώτες στα θετικά αποτελέσματα.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στον Ολυμπιακό, σε Μέσο της πατρίδας του, ο Σέρβος μίλησε για αυτή του την απόφαση, την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, τα σενάρια περί αλλαγής προπονητή, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την πορεία του συλλόγου στην τελική φάση της τρέχουσας σεζόν. «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Την ίδια αγάπη με αυτή του κόσμου νιώθω και εγώ, γιατί η αγάπη για τον Ολυμπιακό δεν σταματά ποτέ. Δεν νομίζω ότι έφυγα ποτέ. Είμαι πολύ καιρό στην Αθήνα. Διατηρώ φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο Μαρινάκη. Είμαστε πάντα σε επαφή. Η τυπική αποχώρηση από την επίσημη θέση δεν με χώρισε ποτέ από τον σύλλογο. Αυτή είναι τώρα απλώς μια επίσημη επιστροφή. Σημαίνει την πρόσκληση του προέδρου προς εμένα και είμαι εδώ για να επιστρέψω στον σύλλογο αυτό που του αξίζει, δόξα», είπε ο Κοβάσεβιτς στη συνέντευξή του στο Meridian Sport:

«Η κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική. Έχουμε σημαντικά υψηλότερη ποιότητα παιχνιδιού από ό,τι δείχνουν τα αποτελέσματα. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, αλλά φυσικά υπάρχει διέξοδος. Μας περιμένουν αρκετά δύσκολα ματς. Πρώτα ο ΟΦΗ, μετά η Φερεντσβάρος στην ευρωπαϊκή σκηνή και μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Είναι καιρός να προχωρήσουμε, να προχωρήσουμε. Έχουμε συνηθίσει τους οπαδούς σε νίκες και τίτλους, που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό».

Και συνέχισε σχολιάζοντας αναφορές των ελληνικών ΜΜΕ για πιθανή έλευση του Μπαράκ Μπαχάρ (σ.σ: Ισραηλινός προπονητής του Ερυθρού Αστέρα) στον πάγκο του Ολυμπιακού:

«Έχουμε προπονητή», όπως είπε ακυρώνοντας όλες τις φήμες.

Ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, εννέα βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, οπότε τίθεται το ερώτημα αν ο τίτλος είναι ρεαλιστικός στόχος, αναρωτιούνται οι Σέρβοι: «Ως παίκτης ήμουν πάντα αισιόδοξος και πιστέψτε με, τίποτα δεν έχει αλλάξει ακόμα και σήμερα. Θα χρησιμοποιήσω μια κοινοτοπία, γιατί η ελπίδα πεθαίνει πραγματικά τελευταία. Θέλουμε να κερδίσουμε και πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι, γιατί ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος», είπε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, της Γιουβέντους και της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς