24.3 C
Athens

Νέο ισπανικό δημοσίευμα για Ταβάρες: «Ο Παναθηναϊκός είναι πρόθυμος να του προσφέρει ό,τι ζητήσει»

Ένα ακόμα δημοσίευμα από την Ισπανία, μετά το χθεσινό της As, συνδέει τον Παναθηναϊκό με τον Έντι Ταβάρες.

Σε ρεπορτάζ της Marca γίνεται αναφορά στο πόσο… δύσκολη ήταν η ζωή της Ρεάλ Μαδρίτης όσο έπαιζε χωρίς τον βασικό της σέντερ, ο οποίος επιστρέφει στις προπονήσεις της ομάδας του μετά από απουσία οκτώ αγώνων, αλλά και στα οικονομικά εμπόδια που υπάρχουν για την ανανέωση του συμβολαίου του.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει χάσει τρία από τα οκτώ παιχνίδια που έχει παίξει χωρίς αυτόν και υποφέρει ανείπωτα για να κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ ακόμα και απέναντι σε εμφανώς κατώτερους αντιπάλους.

Το φάντασμα του μέλλοντος, όπως στην ταινία «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης» , δίνει στη Ρεάλ την ευκαιρία να δει πόσο δύσκολη θα ήταν η ζωή της την επόμενη σεζόν, αν αποτύχει να ανανεώσει τον Ταβάρες, του οποίου το συμβόλαιο λήγει αυτό το καλοκαίρι. Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν στα μέσα της περασμένης σεζόν δεν έχουν προχωρήσει και ο χρόνος τελειώνει.

Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι κερδίζει περίπου 3 εκατομμύρια μεικτά ανά σεζόν και φιλοδοξεί να κερδίσει 3 εκατομμύρια καθαρά, μισθός που ταιριάζει σε αυτό που είναι, ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη, αλλά οι Μαδριλένοι θεωρούν ότι αυτό το νούμερο υπερβαίνει το ανώτατο όριο των αποδοχών του», τονίζει η ισπανική εφημερίδα, που βάζει στο κόλπο της απόκτησης του παίκτη τον Παναθηναϊκό:

«Οι άνθρωποι της Ρεάλ δεν μπορούν να κοιμηθούν εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, καθώς η παραμονή του Ταβάρες είναι κεφαλαιώδους σημασίας για να παραμείνει ανταγωνιστική και να έχει υψηλές φιλοδοξίες. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη ομάδες πρόθυμες να ανταποκριθούν στις μισθολογικές απαιτήσεις του παίκτη. Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Euroleague μεταξύ των γενικών αρχηγών των 18 ομάδων, το 38,9% από αυτούς είπε ότι ο Ταβάρες θα ήταν ο παίκτης που θα ήθελαν να υπογράψουν αν μπορούσαν. Και κάποιες από αυτές, όπως ο Παναθηναϊκός, είναι πρόθυμες να του προσφέρουν ό,τι ζητήσει για να τον πείσουν. Αυτή η επιλογή, καθώς και το υποθετικό σενάριο επιστροφής στο ΝΒΑ πιέζουν περαιτέρω τη Ρεάλ να τελειώνει την υπόθεση το συντομότερο δυνατό.

Χωρίς αυτόν, μια μικρή άβυσσος θα μπορούσε να ανοίξει στη Ρεάλ, γιατί δεν υπάρχουν παίκτες στην αγορά, ούτε εξ αποστάσεως, που η απόδοση τους πλησιάζει αυτό που εγγυάται. Και όχι μόνο από την αριθμητική πλευρά. Η παρουσία του καθορίζει το παιχνίδι των αντίπαλων ομάδων, η δύναμη του εκφοβισμού τους κρατά μακριά από τη ζώνη και τα ατελείωτα χέρια του μειώνουν την αποτελεσματικότητα όσων τολμούν να σουτάρουν μπροστά του», αναφέρει η Marca.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς