19.7 C
Athens

Αναστασίου: Αν ήταν Έλληνας προπονητής στον Ολυμπιακό θα τον είχαν κρεμάσει στο Πασαλιμάνι

Την εικόνα των μονομάχων του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και τις -προπονητικές και όχι μόνο– αλλαγές στον Ολυμπιακό κλήθηκε να σχολιάσει ο Γιάννης Αναστασίου, καλεσμένος στην εκπομπή Δίκη στο Open.

Ο 50χρονος προπονητής, που κάθισε για λίγους μήνες στον πάγκο της Κηφισιάς πριν απολυθεί, έκανε λόγο για κατάργηση της ποδοσφαιρικής λογικής από τους Ερυθρόλευκους, χωρίς πάντως να τους θεωρεί ξεγραμμένους από την υπόθεση τίτλος.

«Ο Ολυμπιακός ήταν ένα πρότυπο σαν ομάδα στο πώς λειτουργούσε το ποδοσφαιρικό τμήμα, το σκάουτινγκ, πώς έφερνε του παίκτες και τους προπονητές, την εξέλιξη που είχε ως κλαμπ, τις επιτυχίες που είχε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει χαθεί η μπάλα. Δεν ξέρω τι πλάνο υπάρχει, ποιος αποφασίζει. Με τη ροή που υπάρχει εκεί φαίνεται ότι θα τρέξουν εξελίξεις και με την αλλαγή προπονητή δεν νομίζω ότι φάνηκε η διαφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού σε σχέση με τον Μαρτίνεθ, ότι η εικόνα της ομάδας είναι αυτή που περιμένουν. Όταν κάθε τρεις και λίγο αλλάζεις παίκτες, προπονητή και τεχνικό διευθυντή καταργείται η ποδοσφαιρική λογική», σχολίασε ο Αναστασίου και πρόσθεσε για την κούρσα διεκδίκησης του τίτλου:

«Τον Ολυμπιακό δεν μπορείς ποτέ να τον ξεγράψεις από τη στιγμή που έχει ακόμα 5-10 παιχνίδια στα πλέι οφ. Αυτό που προβληματίζει είναι η εικόνα του. Δεν φαίνεται να μπορεί να αντιστραφεί και να γίνει καλύτερη. Δεν πείθει αγωνιστικά. Στη Λεωφόρο έβαλε δύο αριστερούς μπακ τους οποίους άλλαξε και τους δύο στο ημίχρονο. Μετά μπήκε το τρίτο αριστερό μπακ, ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο με δύο φορ, έχανε η ομάδα 1-0, μετά έγινε το 2-0 και έβγαλε τον έναν φορ και έβαλε τον Ποντένσε και θα πήγαινε ο Μασούρας σαν δεύτερο φορ.

Σκέφτομαι αν υπήρχε Έλληνας προπονητής και τα έκανε αυτά στον Ολυμπιακό τι θα τον έκαναν; Θα τον είχαν κρεμάσει στο Πασαλιμάνι; Απαξιώνουμε πάρα πολύ τον Έλληνα προπονητή, πάντα θεωρούμε ότι ο ξένος έχει μια ικανότητα που δεν την έχει ο Έλληνας. Πιστεύω ότι υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες προπονητές για κάθε ομάδα στην Ελλάδα αλλά όλοι θέλουν τον χρόνο τους. Και το κυριότερο είναι ότι χρειάζεται ένα πλάνο, χωρίς αυτό δεν μπορείς να πετύχεις».

Σχετικά με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, ο Έλληνας προπονητής τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρία να το πάρει πέρσι, έχει και φέτος. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός, η ΑΕΚ έχει πλέον ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Ο ΠΑΟΚ θα μπει και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έχει το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι αυτές οι τρεις ομάδες έχουν τον πρώτο λόγο και είναι πολύ κοντά, οι διαφορές δεν είναι τεράστιες. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και δεν μπορείς να υποτιμήσεις και τον Ολυμπιακό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς