19 C
Athens

Άρης: Το ειδικό βάρος της φανέλας, η δικαίωση του Καστρίτη και η σεζόν καριέρας του Τολιόπουλου

Ο Άρης πέτυχε τη νίκη της χρονιάς -μέχρι σήμερα- στην Basket League, ωστόσο το μεγαλύτερο κέρδος του είναι πως με τον Καστρίτη στον πάγκο και παίκτες σαν τον Τολιόπουλο στο παρκέ δίνει ξανά όραμα στο κοινό του που κάνει όνειρα για ακόμα καλύτερες μέρες

Ο Άρης έκανε το «μπαμ» της χρονιάς -έως τώρα- στην Basket League με τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, που είναι ιστορικής σημασίας μετά από 27 ολόκληρα χρόνια για τους Κίτρινους, αλλά δεν ήρθε από το πουθενά ένα απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Γιάννης Καστρίτης έχει χτίσει ένα πολύ καλά δουλεμένο σύνολο στη Θεσσαλονίκη, μία ομάδα που παίζει στα ίσια όλα τα ματς, με το δικό της μπάσκετ, με το ίδιο πάθος και κυρίως με παίκτες που δεν ήρθαν για τουρισμό στην Ελλάδα. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς κάνουν σεζόν καριέρα, με πρώτο και καλύτερο τον Βασίλη Τολιόπουλο, που (και) σήμερα τα έβαζε από το σπίτι του «βομβαρδίζοντας» τους Πράσινους στο 4ο δεκάλεπτο.

Ο 27χρονος Έλληνας γκαρντ είναι κάτι παραπάνω από καταλυτικός φέτος για τον Άρη. Είναι ο ηγέτης που αναζητούσαν χρόνια οι Κίτρινοι, που έχουν κόσμο με μπασκετική παιδεία κι αυτό φαίνεται από την αρχή της σεζόν με το μονίμως κατάμεστο «Παλέ».

Για να μείνουμε στον Τολιόπουλο, τη Δευτέρα (5/2) κόντρα στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό είχε 12 πόντους, αλλά με 5 ασίστ και 4/7 τρίποντα, τα δύο εκ των οποίων σε κομβικό σημείο του αγώνα πριν το φινάλε. Είναι αυτός που «σκότωσε» το τριφύλλι στα τελευταία λεπτά, αυτός που πήρε ξανά την μπάλα όταν αυτή.. έκαιγε, αυτός που φέτος είναι εντυπωσιακός σχεδόν σε κάθε ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κι αν πιστέψαμε ότι μας τα έδειξε όλα όταν «εκτελούσε» μόνος του την ΑΕΚ με 25 πόντους και 10 ασίστ δύο εβδομάδες νωρίτερα, ήρθε σήμερα να μας αποδείξει πως θα έχει και συνέχεια στο τρελό φετινό του… ξεπέταγμα υπό τις οδηγίες του Καστρίτη, ο οποίος ξέρει καλά να παίρνει το 110% από τους παίκτες του, ιδίως στα μεγάλα παιχνίδια.

Τολιόπουλος: Δώσαμε την ψυχή μας, δεν μπορώ να εκφράσω πόσο μεγάλη είναι η νίκη

Τη φετινή σεζόν, ο Τολιόπουλος μετρά 12.9 πόντους, 3.8 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ στην Basket League, ενώ στο EuroCup έχει 13.8 πόντους, με 3.4 ασίστ, 2.5 ριμπάουντ και 0.8 κλεψίματα.

Ναι, ο Άρης πήρε μία νίκη που κανείς δεν πίστευε ότι θα πάρει μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά και να μην γινόταν αυτό ο κόσμος του θα ήταν εκεί στα ματς που ακολουθούν με Τρέντο και ΠΑΟΚ. Στις κερκίδες του «Παλέ» όπου τα όνειρά τους πήραν σάρκα κι οστά στην εποχή του Γκάλη και από τότε ελπίζουν πως κάπως, κάποτε θα «γεννηθεί» μία νέα κιτρινόμαυρη αυτοκρατορία. Ή τέλος πάντων θα ξημερώσουν ακόμα καλύτερες μέρες από τις τωρινές…

Σίγουρα, μία νίκη στο ΟΑΚΑ δεν είναι από μόνη της ικανή για να συμβεί το παραπάνω, αλλά ο Άρης βρίσκει τον δρόμο του, κερδίζει ξανά το ελληνικό κοινό και πρωτίστως δείχνει να το απολαμβάνει. Σε αυτή την περίπτωση, κερδίζει μαζί του και το -ελληνικό- μπάσκετ, για μία ομάδα που γεννήθηκε μέσα από τις επιτυχίες της με την πορτοκαλί θεά και κρατά «ζωντανό» το άθλημα στον Βορρά

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς