23.2 C
Athens

Πανσερραϊκός – Άρης 1-1: Ο Άλεξιτς τιμώρησε την αφέλεια των Κιτρίνων στις καθυστερήσεις

Σε ένα ματς για... κολλύρια στις Σέρρες, οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» στο 95' με τρομερή κεφαλιά του Άλεξιτς απαντώντας στο υπέροχο γκολ του Μορόν από το 52' σ' ένα αποτέλεσμα σκέτο πισωγύρισμα για την ομάδα του Μάντζιου

Ο Άλεξιτς πάτησε γερά στο άλμα του, κέρδισε με άνεση στον αέρα τον Μοντόγια και στη συνέχεια και τον Κουέστα για να διαμορφώσει το τελικό 1-1 στις Σέρρες ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και Άρη πέντε λεπτά μετά τη συμπλήρωση των 90′.

Ο Άρης κρατούσε στα χέρια του τη νίκη μέχρι το 95′ αλλά τελικώς πλήρωσε τη χαλαρότητά του στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, με την ισοπαλία να είναι μάλλον το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Ο Λορέν Μορόν πέτυχε ένα υπέροχο σεντερφορίσιο τέρμα στο 52ο λεπτό δίνοντας την (προσωρινή) λύση στην ομάδα του και φτάνοντας τα 11 γκολ στη χρονιά όντας σταθερά ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, την τελευταία λέξη την είπε ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Σερραίων έως τώρα στη χρονιά σε μία από τις λιγοστές φορές που οι γηπεδούχοι πάτησαν με αξιώσεις στην περιοχή των Κιτρίνων στο δεύτερο μέρος, σε ένα γενικώς κακό παιχνίδι.

Αποτέλεσμα… σκέτο πισωγύρισμα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, που έχασε σημαντική ευκαιρία να στρογγυλοκάτσει στην 5η θέση δίχως να έχει το μυαλό του στο τι θα κάνουν οι Αστέρας και Λαμία που ακολουθούν στην κατάταξη.

Στον αντίποδα, αυτή του Πάμπλο Γκαρσία κράτησε ζωντανές τις λιγοστές της ελπίδες για εξάδα όντας πλέον στο -6 (με ματς περισσότερο) από τον Αστέρα Τρίπολης πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το ματς στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι δύο ομάδες ήταν σχεδόν άνευρες και δίχως φαντασία στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Τζήλου, ο οποίος δεν είχε να διαχειριστεί δύσκολες φάσεις αλλά τα έκανε μαντάρα στο πειθαρχικό κομμάτι.

Στο πρώτο μέρος ο μετριότατος Άρης απειλούσε κυρίως με σουτ μακριά από την περιοχή, τη στιγμή που ο Πανσερραϊκός τα περίμενε όλα από τους Ουάρντα και Μπετανκόρ, οι οποίοι ήταν οι κινητήριοι μοχλοί για την επίθεση των Σερραίων.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί, πατούσαν πιο συχνά περιοχή, αλλά γκολ δεν έβρισκαν, με τον Κουέστα να κρατά τη θέση του όποτε χρειάστηκε.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρος ο Άρης ευτύχησε να σκοράρει χάρη σε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια του Λορέν Μορόν που τελείωσε υπέροχα τη φάση που ο ίδιος δημιούργησε για τον εαυτό του προσπερνώντας σαν σταματημένους δύο αμυντικούς του Πανσερραϊκού προτού πλασάρει τον Χόβαν.

Οι πολλές αλλαγές του Μάντζιου στο αρχικό σχήμα (7 σε σύγκριση με τα δύο τελευταία ματς σε Κηφισιά και Βόλο) περισσότερο αποπροσανατόλισαν την ομάδα του παρά την ανανέωσαν, κάτι που φάνηκε στο χορτάρι.

Ο Πανσερραϊκός έμεινε στο ματς μέχρι τα τελευταία λεπτά και τότε ήταν που σόκαρε τους Θεσσαλονικείς με το 5ο γκολ του Άλεξιτς στη σεζόν. Και τι γκολ!

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-1

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Σερρών

Διαιτητής: Τζήλος

ΓΚΟΛ: 90+5′ Άλεξιτς / 52′ Μορόν

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης (90+6 Γούλερι), Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Πηλέας (72’ Σοφιανός), Στάικος, Ουεντραόγκο, Τομάς (78’ Άλεξιτς), Ουάρντα, Ντανκερλούι, Μπετανκόρ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Βέλεθ (82’ Ροζ), Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Τζούρασεκ (82’ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (82’ Ζαμόρα), Μορόν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς