17.8 C
Athens

Ο Τράβιτσα ηγήθηκε και ο Ολυμπιακός βρήκε το αντίδοτο στον Γκρόζερ

Ο Ανδρέας Καταχανάς σχολιάζει τη μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού που περιόρισε το υπερόπλο της Αρκάς και ξεχωρίζει τον Ντράγκαν Τράβιτσα που με τις αποφάσεις του έκανε τα πάντα να μοιάζουν πιο απλά

Από πέρυσι μέχρι και φέτος ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μια σειρά από σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες. Άλλες κόντρα σε αδύναμους αντιπάλους, άλλες κόντρα σε ομάδες που είναι πολύ πιο ισχυρές και έχουν περισσότερες παραστάσεις και εννοείται μεγαλύτερα μπάτζετ.

Μέσα σε αυτή τη διετία, οι Ερυθρόλευκοι έχουν εξελιχθεί πολύ μέσα από την ομοιογένειά τους. Έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που καταφέρνουν να φέρνουν μια ομάδα σαν την Αρκάς στα μέτρα τους (και να τη νικούν με πολύ ωραίο βόλεϊ) παρότι οι Τούρκοι έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα από ένα σπουδαίο πρωτάθλημα και έχουν την τύχη να έχουν στην τάξη τους έναν παίκτη σαν τον Γκρόζερ.

 

Είναι μια πραγματικότητα πως λίγες ομάδες θα μπορούσαν να επιστρέψουν με τέτοιες διαφορές στο πρώτο σετ: το 10-15 έγινε 20-19 και γιατί ο Ιντάλγκο σέρβιρε καλά αλλά και γιατί το επίπεδο στο μπλοκ άμυνα είναι πάρα πολύ υψηλό. Και όταν έγινε το 1-0 με τέτοιο τρόπο, όλοι είπαν: «Εδώ είμαστε!»

Ο Ολυμπιακός προσάρμοσε το παιχνίδι του στον φιλέ (κυρίως) πάνω στον Γκρόζερ. Ο Γερμανός έχει φέτος τις 30άρες για πλάκα (στο Ρέντη είχε 28) αλλά με το φτωχό 39% στην επίθεση: πήρε 46 μπάλες, τελείωσε τις 18 και υπέπεσε σε 6 λάθη ενώ 7 φορές η μπάλα κατέληξε στο τάραφλεξ της Αρκάς μετά από δική του προσπάθεια.

Η ζημιά που έκανε ήταν… περιορισμένη. Αν και πήρε 9 άσους (από τους 14 των Τούρκων που είχαν τους διπλάσιους), οι 4 ήρθαν στο 2ο σετ όταν μετέτρεψε το 21-21 σε 21-25 με προσωπικό σόου. Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα, αρκεί να δει κανείς το 3ο σετ που ο Ολυμπιακός πήρε με 27-25. Ο Γκρόζερ ήταν στο απόλυτο μηδέν αφού παρότι πήρε 5 πόντους (2 άσοι, 3 επιθέσεις), έδωσε στον Ολυμπιακό ισάριθμους από 2 λάθη και 3 μπλοκ.

Θέλετε να δούμε τι συνέβη στην απέναντι πλευρά; Κάθε ένας αξίζει ειδική μνεία σε μια τόσο μεγάλη νίκη. Όμως ο πραγματικός MVP με τις αποφάσεις του ήταν ο Ντράγκαν Τράβιτσα που είναι πραγματικός ηγέτης.

Σε συνθήκες πίεσης (29% άριστη υποδοχή) ο πολύ σπουδαίος πασαδόρος με γλυκές και γρήγορες πάσες – σαν να χαϊδεύει την μπάλα σε πολλά σημεία – έφτιαξε τους συμπαίκτες που είχαν όλοι από 50% και πάνω στην επίθεση: σε τόσο εξαντλητικό παιχνίδι 137′ απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο, υπέπεσαν άπαντες σε μόλις 5 λάθη σε 116 προσπάθειες (53% αποτελεσματικότητα)! Η Αρκάς είχε 14 λάθη και 43% στην επίθεση. Όχι και τόσο μικρές λεπτομέρειες…

Σε τόσα σετ, τόσα μεγάλα ράλι, μοιάζει αδύνατο να είσαι το ίδιο σταθερός κι όμως οι παίκτες του Ντανιέλ Καστελάνι είχαν σε διαφορετικά σημεία τις στιγμές τους. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά στη σεζόν που ο Αργεντινός ήταν τόσο παρεμβατικός από τον πάγκο.

Μια η είσοδος του Δαλακούρα στο 2ο σετ, η παρουσία του Γκουσταβάο από το 4ο, το σερβίς του Κομητούδη που αύξησε τη διαφορά στο 3ο σετ: όλα έπαιξαν τον ρόλο τους.

Πλέον οι Κυπελλούχοι Ευρώπης ξέρουν ότι στη Σμύρνη με δύο σετ θέτουν σταθερότατες βάσεις για να προκριθούν. Η Αρκάς παρουσιάζεται ακόμα καλύτερη στην έδρα της όμως αν ο Ολυμπιακός διατηρήσει την ίδια σπουδαία τακτική στο μπλοκ άμυνα και βελτιώσει την υποδοχή του σε συγκεκριμένες περιστροφές (εννοείται να έχει και σερβίς), τότε μπορεί να πάρει μια πρόκριση που θα του ανοίξει σπουδαίους δρόμους στην προσπάθεια για δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τελικό.

ΥΓ.1: Περίφημα ανταποκρίθηκε ο Καρασαββίδης στο ντεμπούτο του αντί του Τζιάβρα που αποσύρθηκε με ενοχλήσεις στη μέση. Δεν τον σημάδεψαν λίγες φορές οι Τούρκοι…

ΥΓ.2: Ο Ιντάλγκο κάνει απίστευτη χρονιά. Η απόδοσή του δεν αποτυπώνεται μόνο στην επίθεση όπου κάνει ελάχιστα λάθη (1 σε 27 επιθέσεις κόντρα στην Αρκάς) αλλά και στις απίστευτες άμυνες.

ΥΓ.3: Δεν υπάρχει καλύτερη φάση από την παρακάτω που να περιγράφει τον φετινό Ολυμπιακό:

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ιωαννίδης εκτός ορίων: Η χυδαία απάντηση σε οπαδό του ΠΑΟ που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα! (vid)

Απίστευτη έκρηξη του Φώτη Ιωαννίδη μετά την ήττα-σοκ από τον Άρη, αφού έβρισε χυδαία οπαδό που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα με το τριφύλλι κατά την αποχώρησή του από τη Λεωφόρο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'

LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός - Άρης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League