17.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Η ώρα του… Μωυσή, οι απουσίες της Άλμπα και ο απαραίτητος Σίκμα

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες στη Euroleague μπροστά στο κοινό τους και ετοιμάζουν πλάνο... ανάγκης λόγω απουσιών κυρίως στο «5», με τον Μόουζες Ράιτ να μπαίνει άμεσα στην εξίσωση του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το βράδυ της Τρίτης (30/1, 21:15) στο ΣΕΦ την Άλμπα Βερολίνου στο τελευταίο παιχνίδι του Γενάρη στη Euroleague, ενός μήνα που δοκίμασε ξανά στα όρια τις αντοχές, τα ψυχικά αλλά και σωματικά αποθέματα των Ερυθρολεύκων που θέλουν να δώσουν ξανά απαντήσεις.

Τα τεράστια προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν με τους ψηλούς Φαλ και Μιλουτίνοφ έχουν αφήσει τον Ολυμπιακό με το «whats next» για την ακόμα πιο δύσκολη συνέχεια, ωστόσο οι Πειραιώτες σαν οργανισμός έχουν μάθει να μην τα παρατούν ποτέ κι αυτό φάνηκε στα γρήγορα αντανακλαστικά τους για να «κλείσουν» τον Μόουζες Ράιτ, τον Αμερικανό σέντερ που είχε τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα της Ευρώπης λόγω των εμφανίσεών του στην Τουρκία.

Μπαρτζώκας: Ο Ράιτ είναι σε καλή κατάσταση, του κάνουμε ταχύρρυθμα μαθήματα για Άλμπα

Ο… Μωυσής του Ολυμπιακού είναι εδώ και όπως δήλωσε θέλει να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που τού έδειξε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στις δικές του δηλώσεις ο προπονητής των Ερυθρολεύκων τόνισε πως έχουν γίνει ήδη ταχύρρυθμα μαθήματα στον Ράιτ ώστε να μπει άμεσα στην εξίσωση του ρόστερ και της Ευρωλίγκας, αρχής γενομένης από απόψε απέναντι στην ομάδα του Βερολίνου.

Γκονθάλεθ: Σπουδαία ομάδα ο Ολυμπιακός, πασάρει και κυκλοφορεί την μπάλα καλύτερα απ’ όλους

Η Άλμπα ήρθε στο ΣΕΦ με σημαντικές απουσίες όπως αυτή του βασικού και αναντικατάστατου Τίμαν, του Ολίντε που είναι ασθενής και του Σαμάρ που είναι τραυματίας. Ωστόσο, πρόκειται για μία ομάδα που παρότι βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης, μάχεται σε κάθε παιχνίδι και γνωρίζει πώς να κάνει τις ζημιές όταν κανείς δεν την υπολογίζει. Έτσι «λύγισε» Μπαρτσελόνα και Ερυθρό Αστέρα στην έδρα της. Μακριά από τη Γερμανία, πάντως, έχει μεγάλα ζητήματα αφού μετρά μόλις μία νίκη επί της Βιλερμπάν σε 11 απόπειρες μέχρι τώρα στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχει απουσίες κυρίως στο «5» αφού αμφίβολος είναι και ο Πετρούσεφ, αλλά έχει πλάνο και αποφασιστικότητα για να επιστρέψει στις νίκες μετά την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Ρεάλ. Ο Λουκ Σίκμα είναι και σήμερα αναγκαίος θέλοντας να δείξει πράγματα -όπως έκανε και στη Μαδρίτη- κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε. Είναι άλλη μία ευκαιρία καθιέρωσης για τον ίδιο, αφού είναι αρκετά πιθανό να είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή πίσω από τον Ράιτ ως σέντερ… ανάγκης, εφόσον τελικά μείνει εκτός επιλογών ο Πετρούσεφ.

Τζάμπολ στις 21:15 στο «καμίνι» του ΣΕΦ με διαιτητές τους Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) και Ούρος Ομπρκνέζεβιτς (Σερβία).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς