17.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο πολύτιμος Μασούρας και η δύσκολη απόφαση Καρβαλιάλ για την ευρωπαϊκή λίστα

Ο Γιώργος Μασούρας που είναι υπερπολύτιμος για τον Ολυμπιακό και το μαρτυρούν οι αριθμοί του και η ανανεωμένη ευρωπαϊκή λίστα των Ερυθρολεύκων ενόψει Φερεντσβάρος με δεδομένες αλλαγές από τον Καρβαλιάλ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα φορτσάροντας στο δεύτερο ημίχρονο με δημιουργό τον Γιώργο Μασούρα που μοίρασε δύο ασίστ και σκόρερ τους Ντόη, Ναβάρο και Γιόβετιτς.

Για τον Μασούρα, αυτές οι ασίστ τον έφεραν στις τέσσερις μέχρι τώρα στη σεζόν και πιστοποίησαν ξανά το γεγονός πως βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα όντας σταθερά από τους καλύτερους -αν όχι ο καλύτερος- παίκτης του φετινού ερυθρόλευκου ρόστερ.

Ολυμπιακός: Ο Ναβάρο που βρίσκει ρυθμό και τα πρώτα δείγματα γραφής των Τσικίνιο και Όρτα

Η συνέπεια και η δουλειά του Έλληνα επιθετικού βγαίνει στο χορτάρι και αυτή τη στιγμή είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος για τον Ολυμπιακό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του και τις μεταγραφικές σειρήνες κυρίως από Γερμανία, αφού είναι γνωστό το ενδιαφέρον της Μπόχουμ για την περίπτωσή του.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι σε αυτή τη φάση της σεζόν να πουλήσουν έναν παίκτη που αποτελεί βασική τους επιθετική μονάδα, τη στιγμή που και ο ίδιος ο Μασούρας δηλώνει πλήρως αφοσιωμένος στον σύλλογο και έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αγωνιστικά, ο Μασούρας μετράει ήδη 6 γκολ και 4 ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας συμμετοχή στο 20% των γκολ του Ολυμπιακού κι όντας από τους παίκτες με τα περισσότερα λεπτά κατά μέσο όρο σε ολόκληρη τη Super League (70 λεπτά ανά αγώνα). Επιδραστικός, εκτελεστής και δημιουργός, αποτελεί παίκτη-κλειδί για τον Καρβαλιάλ και το αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική.

Παράλληλα, γίνονται ήδη αναλύσεις και κουβέντες στο Ρέντη για το ποιοι θα «κοπούν» από την ανανεωμένη ευρωπαϊκή λίστα ενόψει των αγώνων με τη Φερεντσβάρος για τα playoffs του Conference League.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ αναλύει όλα τα δεδομένα του «γεμάτου» ερυθρόλευκου ρόστερ και μαζί με τους συνεργάτες του «σπάνε» το κεφάλι τους για τους κομμένους και τις τελικές επιλογές. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαια η παρουσία των «νέων»: Ναβάρο, Τσικίνιο, Όρτα, Μαρτίνς και Κάρμο σε αυτήν, ονόματα που δεν υπήρχαν στη λίστα που είχε δηλωθεί στην UEFA τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε συνέχεια των παραπάνω στοιχείων, εκτός λίστας θα μείνουν αρκετοί παίκτες που δεν υπολογίζονται τελευταία καθώς κι αυτοί που αναμένεται να αποτελέσουν άμεσα παρελθόν εφόσον έρθουν προτάσεις που θα ικανοποιήσουν οικονομικά τους Πειραιώτες. Σε αυτές τις περιπτώσεις εντοπίζουμε ονόματα όπως των Πορόσο, Ιμπόρα, Μπρίνιτς και ίσως Μπιέλ και Γιόβετιτς, αναλόγως με τις εξελίξεις, μεταγραφικές και μη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πρέπει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (1/2) να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις για την ευρωπαϊκή λίστα κι ίσως μέχρι τότε να έχει ξεκαθαρίσει λίγο παραπάνω το τοπίο πάνω από το Ρέντη αναφορικά με τους παίκτες που αποχωρούν κι αυτούς που αξίζουν να μπουν… σφήνα στη λίστα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς