18.6 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Ναβάρο που βρίσκει ρυθμό και τα πρώτα δείγματα γραφής των Τσικίνιο και Όρτα

Ο Ισπανός φορ βρήκε γκολ για 3η σερί αγωνιστική και γεμίζει με χαμόγελα τον Κάρλος Καρβαλιάλ ενόψει της συνέχειας - Αυτά έκαναν στο ντεμπούτο τους με τα ερυθρόλευκα οι Αντρέ Όρτα και Τσικίνιο

Ο Ολυμπιακός έκανε τα απολύτως απαραίτητα και ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα για να συνεχίσει να καταδιώκει τους αντιπάλους του στη μάχη του πρωταθλήματος, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να χαμογελάει για τον Φραν Ναβάρο και τους Αντρέ Όρτα και Τσικίνιο να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους με τα ερυθρόλευκα.

Η έμπνευσε του Ανδρέα Ντόη ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη, με τον Φραν Ναβάρο στη συνέχεια να καθαρίζει ουσιαστικά το παιχνίδι.

Ο Ισπανός φορ γεμίζει με χαμόγελα τον προπονητή των Ερυθρόλευκων καθώς όσο περνάνε οι μέρες δείχνει να προσαρμόζεται ακόμη παραπάνω και να βρίσκει ρυθμό. Ο 25χρονος βρήκε δίχτυα για τρίτη σερί αγωνιστική στη Super League, ενώ είχε μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο ματς με τον ΠΑΣ.

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Με Μασούρα δημιουργό η 3η σερί νίκη

Συνολικά ο Ναβάρο είχε τρεις τελικές προσπάθειες στο ματς με τον Άγιαξ της Ηπείρου και πέρα από το γκολ που έβαλε είχε και δοκάρι σε μια φάση που έφτιαξε ο ίδιος για τον εαυτό του κλέβοντας την μπάλα.

Αγώνα με τον αγώνα ο Ισπανός φορ δείχνει να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να δημιουργεί ακόμα περισσότερες προσδοκίες ενόψει συνέχειας, χάρη στην εκτελεστική δεινότητα που διαθέτει αλλά και στο γεγονός πως μια-δυο φάσεις φαίνονται αρκετές για να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Στον χθεσινό αγώνα πραγματοποιήθηκε και το ντεμπούτο των Αντρέ Όρτα και Τσικίνιο, με τον πρώτο μάλιστα να παίρνει φανέλα βασικού.

Ο Πορτογάλος χαφ αγωνίστηκε για 61 λεπτά, στα οποία μέτρησε το εντυπωσιακό 90% (60/67) στις ακριβείς μεταβιβάσεις, με τις τέσσερις από αυτές να είναι μακρινές. Επιπλέον είχε ένα σουτ στην εστία και μια κερδισμένη εναέρια μονομαχία.

Όσον αφορά τον Τσικίνιο, είχε και αυτός εξαιρετικό ποσοστό στις μεταβιβάσεις του (85%), οι οποίος ήταν λιγότερες (28/35) καθώς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και αγωνίστηκε για 29 λεπτά. Επιπλέον, χάρη στη δική του παρεμβολή σε προσπάθεια ανάπτυξης του ΠΑΣ Γιάννινα η μπάλα κατέληξε στο Μασούρα που μοίρασε την ασίστ για το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Τα πρώτα δείγματα γραφής των δύο Πορτογάλων ήταν κάτι παραπάνω από θετικά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως έχουν λιγότερο από δέκα ημέρες στο ρόστερ των Ερυθρόλευκων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς