21.2 C
Athens

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Με Μασούρα δημιουργό η 3η σερί νίκη

Ο Ολυμπιακός έβγαλε μια ακόμη «υποχρέωση» με τον Μασούρα να δίνει δυο ασίστ, τον Ναβάρο να βρίσκει ξανά δίχτυα και τον Γιόβετιτς να τελειώνει το ματς με ένα φανταστικό τελείωμα στο 93' - Σοβαρές αμφιβολίες για το αν ήταν εντός περιοχής το επιπόλαιο μαρκάρισμα του Ρέτσου που δόθηκε πέναλτι για το 2-1 του ΠΑΣ

Τρίτη σερί νίκη για τον Ολυμπιακό που ενσωματώνει τους καινούργιους και βλέπει τον Μασούρα να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και να μοιράζει δύο ασίστ στο 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη.

Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν απέναντι τους μια ομάδα που είχε απουσίες αλλά έπαιξε πίσω από την μπάλα και είχε καλή οργάνωση όταν έβγαινε στην επίθεση.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έδωσε φανέλα βασικού στον Αντρέ Όρτα και χρόνο στον Τσικίνιο ενώ ο Φραν Ναβάρο είχε επίσης πολύ καλή παρουσία με γκολ (3ο στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος), δοκάρι αλλά και γενικότερα καλές κινήσεις εντός και εκτός περιοχής.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 75′ με πέναλτι που υπέδειξε ο Περράκης σε επιπόλαιο μαρκάρισμα του Ρέτσου στον Οσέι-Τούτου που δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν έχει γίνει εντός περιοχής του Πασχαλάκη. Λέμε επιπόλαιο πάντως γιατί το κοντρόλ του νεοαποκτηθέντα παίκτη του ΠΑΣ ήταν ανοιχτό και εκεί δεν υπήρχε λόγος για τέτοιο μαρκάρισμα.

Σε κάθε περίπτωση υπήρξε άγχος από πλευράς Ολυμπιακού μέχρι να έρθει το πρώτο γκολ. Ο Μασούρας έχασε τις σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τον Αθανασίου να επεμβαίνει όποτε χρειάζεται (όπως στο σουτ του Όρτα που κόντραρε) αν και οι περισσότερες φάσεις κατέληξαν άουτ. Από πλευράς ΠΑΣ, καταγράφηκε ως σημαντική στιγμή ένα εκτός περιοχής σουτ του Σορία που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.

Ο Ναβάρο προειδοποίησε τον Αθανασίου με κεφαλιά με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 57′ τη λύση την έδωσε ο Ντόη που δοκίμασε από μακριά το πόδι του και άνοιξε το σκορ.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς στο 65′ έχασε ευκαιρία να χριστεί σκόρερ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός βρήκε το δεύτερο γκολ.

Ο Τσικίνιο έβαλε ωραία την κόντρα και η μπάλα έφτασε στον Μασούρα που τράβηξε υπέροχα δύο παίκτες πάνω του και μοίρασε στον Ναβάρο που πλάσαρε για δεύτερη φορά τον Αθανασίου για το 2-0.

Ο ΠΑΣ κέρδισε μέτρα και χάρη στο κερδισμένο πέναλτι μείωσαν με το εύστοχο χτύπημα του Πέδρο Κόντε.

Ο Ολυμπιακός αμύνθηκε με πολλούς πίσω από την μπάλα αλλά είχε δοκάρι με τρομερό σουτ του Ναβάρο, χαμένη φάση με τον Ποντένσε και στις καθυστερήσεις με μαγικό σουτ του Γιόβετιτς έκανε το 3-1 διαμορφώνοντας το τελικό σκορ αφού και ο Τσικίνιο έχασε ευκαιρία για τέταρτο γκολ στη συνέχεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-1

Σκόρερ: 57′ Ντόη, 65′ Ναβάρο, 90+3′ Γιόβετιτς / 75′ πεν. Κόντε

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Περράκης

Κίτρινες: Ντόη / Σορία, Ριένστρα, Ροσέρο, Καραχάλιος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Όρτα (61′ Τσικίνιο), Έσε (73′ Καρβάλιο), Φορτούνης, Μασούρας, Μαρτίνς (73′ Ποντένσε), Ναβάρο (90′ Γιόβετιτς)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σορία, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Κιάκος (82′ Τσαούσης), Καραχάλιος, Ριένστρα (82′ Έφορντ), Λιάσος, Τζίμας, Ροσέρο (63′ Οσέι-Τούτου), Μπάλαν (63′ Κόντε)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς