19.1 C
Athens

Ιστορική απόφαση στο Βέλγιο: Το Άντερλεχτ – Γκενκ θα ξαναγίνει από την αρχή εξαιτίας λάθους του VAR

Σε μια ιστορική απόφαση κατέληξαν στο Βέλγιο, καθώς το Άντερλεχτ – Γκενκ θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί ξανά από την αρχή εξαιτίας λάθος του VAR.

Ο αγώνας έγινε στις 23 Δεκεμβρίου και βρήκε νικήτρια την Άντερλεχτ με σκορ 2-1. Ωστόσο ένα μεγάλο λάθος του VAR θα ξαναστείλει τις ομάδες στο γήπεδο.

Η Γκενκ πήγε στα δικαστήρια καθώς θεώρησε και δικαιώθηκε. Η επίμαχη φάση είχε να κάνει με το γκολ που ακυρώθηκε στους φιλοξενούμενους με το ματς στο 0-0. Ο Χέινεν νικήθηκε από τον Σμάιχελ σε εκτέλεση πέναλτι, αλλά ο Χολ ακολούθησε τη φάση και σκόραρε.

Διαιτητής και VAR εξέτασαν τη φάση και αποφάσισαν να ακυρώσουν το γκολ καθώς ο ποδοσφαιριστής της Γκενκ πάτησε περιοχή πριν ο συμπαίκτης του εκτελέσει το πέναλτι. Ωστόσο το ίδιο έκαναν και δύο παίκτες της Άντερλεχτ και έτσι το δικαστήριο δικαίωσε την Γκενκ και πήρε μια ιστορική απόφαση.


«Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την απόφαση και θα υποβάλουμε κάθε δυνατή μορφή προσφυγής. Η απόφαση που πάρθηκε δεν είναι μόνο ενάντια στο συμφέρον της Άντερλεχτ, αλλά και ενάντια στο συμφέρον του βελγικού ποδοσφαίρου», ανέφερε η ανακοίνωση της Άντερλεχτ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς