17 C
Athens

Άρης: Η υψηλότατη ρήτρα στη συμφωνία για Μπένετ, ο χαφ που έρχεται και το νέο συμβόλαιο σε Κουέστα

Η επένδυση τύπου Πάλμα με τον Μπένετ για τον Άρη, το απλησίαστο ποσό της ρήτρας του, ο χαφ που κλείνει άμεσα και η τουρκική ομάδα που προσέγγισε τον «δεμένο» στο Χαριλάου, Χουλιάν Κουέστα

Ο Άρης «φώναζε» για μεταγραφές τόσο μετά την σπουδαία πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο όσο και μετά τον πρώτο αγώνα με τη Νίκη Βόλου στα προημιτελικά, αλλά και κόντρα στην Κηφισιά, ματς στα οποία ο Λορέν Μορόν έδειξε ότι δεν αντέχει να κουβαλά άλλο μόνος του το βάρος της επίθεσης.

Ο σέντερ φορ, βέβαια, ακόμα αναζητείται, τη στιγμή που οι Κίτρινοι προχώρησαν υπό άκρα μυστικότητα το deal με τον 19χρονο Τζούισον Μπένετ για την ενίσχυση στα εξτρέμ. Ο Κοσταρικανός άσος έφτασε στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ του Σαββάτου (27/1) ώστε να περάσει από ιατρικά τεστ και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιο του εξάμηνου δανεισμού του από την Σάντερλαντ στον Άρη.

Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη ο Κοσταρικανός εξτρέμ, Τζούισον Μπένετ

Πρόκειται για μία μεταγραφή τύπου Πάλμα σε ό,τι αφορά στο ρίσκο και την προοπτική, που ωστόσο έχει σημαντικές διαφορές στο οικονομικό κομμάτι. Ο Άρης, στο τότε, κράτησε σχετικά εύκολα τον Πάλμα και τον χρυσοπούλησε δύο χρόνια μετά στην Σέλτικ. Στο σήμερα και στην περίπτωση Μπένετ, οι Θεσσαλονικείς θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κρατήσουν και του χρόνου τον Κοσταρικανό (εφόσον δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν), καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία η ρήτρα εξαγοράς του ανέρχεται στα 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ, με τον αγγλικό σύλλογο να τον έχει δεσμεύσει με συμβόλαιο έως το 2026. Ποσό μάλλον απλησίαστο βάσει των οικονομικών δεδομένων της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ και της τακτικής που ακολουθεί στις μεταγραφές.

Για τη συνέχεια στο μεταγραφικό τοπίο των Κιτρίνων, σειρά παίρνει ο αμυντικός χαφ, με την υπόθεσή του να είναι επίσης προχωρημένη. Πρόκειται για παίκτη με μεσοεπιθετικές αρετές από την αγορά της Ισπανίας που λογικά θα αποκτηθεί κι αυτός με τη μορφή δανεισμού καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα του. Παράλληλα, συνεχίζεται το ψάξιμο για φορ (με έμφαση στην αγορά της Λατινικής Αμερικής) και για αριστερό μπακ, με την περίπτωση του Πεπ Τσαβαρία της Ράγιο να είναι πάντα ψηλά στη λίστα, αλλά για την ώρα να έχει «παγώσει».

Παράλληλα, ο Άρης επισπεύδει τις διαδικασίες για την ανανέωση συμβολαίου του Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός κίπερ ήταν θετικός στην πρώτη συνάντηση με τον Θόδωρο Καρυπίδη για την ανανέωση στη συνεργασία των δύο πλευρών και μετά το ηχηρό «όχι» σε πρόταση της Αντάνα Ντεμίρσπορ από την Τουρκία που έσκασε στις τελευταίες μέρες του Γενάρη, όλα δείχνουν πως δεν αργεί η επίσημη ανακοίνωση της επέκτασης συμβολαίου πιθανότατα μέχρι το 2026. Σειρά θα πάρει ο Φαμπιάνο, αν και η περίπτωσή του διαφέρει εμφανίζοντας αρκετά μεγάλη απόσταση στο οικονομικό κομμάτι…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς