23.2 C
Athens

Άρης – Νίκη Βόλου 3-0: Καθάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά με κορυφαίο Νταρίντα και «κερασάκι» από Σουλεϊμάνοφ (vid)

Οι Κίτρινοι πέτυχαν δύο γκολ μετά το 90' για να σφραγίσουν άτυπα από σήμερα το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας - Νταρίντα και Σουλεϊμάνοφ μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό

Ο Άρης επικράτησε με 3-0 της Νίκης Βόλου πετυχαίνοντας δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα και ουσιαστικά «καθάρισε» από σήμερα την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Κίτρινοι είχαν ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βλάντιμιρ Νταρίντα που σκόραρε δύο φορές, με τον Σουλεϊμάνοφ να προσθέτει το «κερασάκι» στην κιτρινόμαυρη τούρτα με ένα τρομερό γκολ στην τελευταία φάση του ματς στο άδειο Χαριλάου.

Η ρεβάνς σε έξι μέρες (30/1) στο Πανθεσσαλικό, με τον νικητή του ζευγαριού να αντιμετωπίζει είτε τον ΟΦΗ είτε τον Παναιτωλικό (2-1 στον πρώτα αγώνα οι Αγρινιώτες) στους «4» του θεσμού.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημά του, με τους Θεσσαλούς να «οχυρώνονται» στην άμυνά τους με ξεκάθαρο στόχο να κρατήσουν το «μηδέν».

Ο Άρης έψαχνε τους χώρους, δημιουργούσε φάσεις, βρήκε και γκολ στο πρώτο μισάωρο με τον εξαιρετικό απόψε, Νταρίντα, που ωστόσο ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ στον Μορόν. Ωστόσο, το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο (0-0) και στο δεύτερο οι γηπεδούχοι μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια και με το πόδι πατημένο στο γκάζι από νωρίς.

Ο Νταρίντα ήταν αυτός που έδωσε ξανά τη λύση στην ομάδα του μετά από ασταθής επέμβαση του Γκαραβέλη σε σουτ του Σουλεϊμάνοφ, με τον Τσέχο να είναι στο κατάλληλο σημείο και με ψύχραιμη ενέργεια να βάζει μπροστά στο σκορ τους Θεσσαλονικείς στο 58′, σε φάση που επίσης πέρασε από τα ραντάρ του VAR.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου διατήρησε την πίεση κι έψαξε κι άλλα γκολ στη συνέχεια, τα οποία και τελικά βρήκε σε διάστημα τριών λεπτών στις καθυστερήσεις. Πρώτα ο Νταρίντα -ξανά- αυτή τη φορά με το κεφάλι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 και στη συνέχεια ανέλαβε ο επίσης δραστήριος Σουλεϊμάνοφ που με έξοχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 που δίνει από… τώρα το εισιτήριο για τα ημιτελικά στον Άρη.

ΑΡΗΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 3-0

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Μοντόγια (46′ Οντουμπάζιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, – Ντουκουρέ (46′ Βερστράτε), Νταρίντα, – Φετφατζίδης (46′ Σουλεϊμάνοφ), Γκαρθία (57′ Σαμόρα), Σαβέριο, – Μορόν

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, – Κάσσος, Ανδρέου, Στίκας, Αναστασίου, – Κυριακίδης, Γαβριηλίδης, – Λίταινας (57′ Παναγιωτίδης 84′ Βουκελάτος), Πολίτης (84′ Τοπαλίδης), Κρητικός (73′ Ναά), – Τζιώρας (57′ Ριμπέιρο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς